Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Kullanıyor ?

Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Kullanıyor ? Dondurucunuzun optimum verimlilikte çalışmasını istemeniz ve buna ihtiyaç duymanız için birçok neden var. Enerjiyi verimli kullanmayan bir dondurucuya sahip olmak sadece çevre için değil, faturalarınız için de kötü bir haberdir. Ayrıca, yeni bir dondurucu satın aldığınızda, yaptığınız tek finansal taahhüdün ünitenin fiyatı olmadığını, aynı zamanda çalıştırmanın maliyetine de bağlı olduğunuzu unutmak çok kolaydır.

Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Tüketir ?

Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Kullanıyor ? Bu kılavuzda, dondurucunuzun kullandığı enerjiyi nasıl hesaplayabileceğinize bakacağız. Dondurucu, eviniz için gerçekten akıllıca bir yatırımdır ve doğru kullanıldığında yiyecek harcamalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Enerji tüketimini hesaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Derin Dondurucular Ne Kadar Elektrik Harcar ?

Derin Dondurucunun Elektrik Kullanımı

Bağımsız dondurucu, buzdolabı dondurucusuna benzer şekilde yiyecekleri dondurmak için kullanılan elektrikle çalışan bir kutudur, bağımsız dondurucular tipik olarak buzdolabı dondurucularından daha fazla alan sağlar. Daha eski dondurucular, daha yeni Energy Star dereceli modellerden %100 daha fazla enerji kullanır. Modern bir dondurucu, boyuta, iç ortam sıcaklığına ve verimliliğe bağlı olarak 30 ila 100 watt arasında güç kullanır. Tipik bir modern 15 Cu için. Ft. dondurucu yılda yaklaşık 300 kWh veya ortalama 35 watt kullanılır, bu güç tüketimi kuzey yarımkürede kompresör döngülerini ve yıllık sıcaklık değişikliklerini zaten hesaba katar. Bağımsız bir dondurucuda enerji ölçümünün ne zaman, nerede ve nasıl yapıldığına bağlı olarak önemli ölçüde daha yüksek enerji kullanımı yaşayabilirsiniz.

Derin Dondurucularda Enerji Tüketimi

Dondurucunuzun Enerji Tüketimini Nasıl Hesaplarsınız?

Yeni bir dondurucuya yatırım yaptığınızda kötü bir sürprizle karşılaşmanıza izin vermeyin. Satın almadan önce faturalarınız için ne anlama geleceğini hesaplayın. Üreticiler genellikle ünitenin ne kadar enerji tükettiğini ürün bilgisine yazarlar ama siz kendiniz hesaplamak isterseniz şu şekilde yaparsınız:

  1. İlk olarak, ünitenin kaç watt kullandığını bulmanız ve bunu cihazın her gün kullanıldığı saat sayısıyla çarpmanız gerekir. Bir dondurucu her gün bütün gün açık olacağından, 24 saat ile çarpacaksınız.

Örnek: 200W x 24 saat = günde 4.800 watt-saat

  1. Bir sonraki adım, bu watt-saatleri kilovat-saatlere dönüştürmektir. Bu çok kolay yapılır. Sadece bir önceki adımdaki rakamı alıp 1.000’e bölersiniz.

Örnek: 4.800 ÷ 1.000 = 4,8 kWh (kilowatt-saat) günlük

  1. Bir sonraki hesaplama, enerji kullanımınızı ölçmek istediğiniz ölçeğe bağlıdır. Ayda ne kadar kullandığınızı bilmek istiyorsanız, örneğin önceki rakamı 30 günle çarparsınız. Bir hafta boyunca tüketimi bilmek istiyorsanız, haftanın 7 günü için rakamı 7 ile çarparsınız.

Örnek: Günde 4,8 kWh x 7 gün = Haftada 33,6 kWh

  1. Son adım, elektriğinizin maliyetini almak ve bunu sahip olduğunuz en son rakamla çarpmaktır. Yazma sırasında kWh başına yaklaşık 12,5p olan ortalama bir kWh fiyatını alalım. Önceki rakamınızı alıp fiyatla çarpıyorsunuz.

Daha eski bir dondurucu kullanıyorsanız, eski modeller önemli ölçüde daha fazla güç kullanabileceğinden, modern ve daha verimli bir modeli düşünmenizi öneririz. Bodrum gibi evin daha serin kısmında bağımsız bir dondurucu tutmak, bir dondurucunun soğuk bir sıcaklığı korumak için daha az çalışması gerekeceğinden, enerjiyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Dondurucular yiyecekleri korumanıza, yiyecekleri büyük partiler halinde pişirmenize ve dondurmak veya soğutmak enerji ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olmada çok etkili olabilir.

Derin dondurucunun çeşitli kullanımları

1. Pesto ve marinara, et suyu, şarap, et suyu, ayran gibi çeşitli soslar hızla dondurulabilir. Mutfağınıza yiyecek yerleştirmek için idealdirler ve sandık tipi dondurucular tüm bunları mümkün kılar.

2. Sabahları smoothie seviyorsanız ancak tüm malzemeleri dikkatlice ölçmek için yeterli zamanınız yoksa, bunu önceden yapabilirsiniz! En sevdiğiniz sebze ve meyveleri ayrı plastik torbalarda ölçün (daha sonra kullanabilirsiniz!) Sabah tüm bu malzemeleri bir veya iki bardak sıvı ile karıştırın ve arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın!

3. Kullanım ömürlerini büyük ölçüde uzatmak için kullanılmamış NiCd ve NiMH pilleri göğüs dondurucuda saklayın. Benzer şekilde, standart alkalin piller, dondurucuya yerleştirilirse daha uzun süre dayanır. Ancak bunları kullanmadan önce oda sıcaklığına getirdiğinizden emin olun.

4. Ruj, soğuk bir ortamda saklandığında uzun süre saklanabilir. Bu nedenle, göğüs ev dondurucunuz onu saklamak için en iyi yerlerden biridir! Saklama tüpleri çoğunlukla, mümkün olduğunca uzun süre taze ve güzel kalmaları için buzdolabınızda nadiren giydiğiniz vahşi renklerdir.

Derin dondurucunun avantajları ve dezavantajları

Diğer dikey dondurucu tipleriyle karşılaştırıldığında, göğüs dondurucuya sahip olmanın birçok avantajı vardır. sandıklı dondurucular minimum yer kaplar ve uygun bir masa üstü yüzeyi sağlar. Bu dondurucular, diğer buzdolaplarından daha alçak ve daha geniş olma eğilimindedir. Alan kullanımını artırmak için bunları herhangi bir masaüstü yüzeyinin yanında saklayabilirsiniz. Ayrıca, yakında ihtiyacınız olmayan yiyecekleri dondurmak istiyorsanız, genellikle bir göğüs dondurucu kullanmak en iyisidir.

Ayrıca yoğun bir gün boyunca ihtiyaç duyulmayan büyük miktarda et veya sebzeyi saklamak için de harikadırlar. Göğüs ev tipi dondurucu dayanıklıdır ve uzun süreli dondurma için size eşlik edebilir. Ayrıca sandık tipi dondurucuyu tercih etmenin bir başka büyük nedeni de diğer modellere göre daha fazla enerji tasarruflu olmasıdır. Diğer dondurucu tiplerinden daha kompakttırlar, bu nedenle genellikle daha ekonomik bir fiyata satın alınabilirler. İçeride, farklı yiyecek türlerini saklamak için mükemmel olan çeşitli bölmeleri vardır. Yaz aylarında buzlu şeker ve dondurma gibi çeşitli dondurulmuş yiyecekleri düzenli olarak kullanması gereken çocuklar için mükemmeldir.

Bununla birlikte, çoğu göğüs dondurucu tasarımı, dikey donduruculardan daha fazla taban alanı gerektiren yatay ve tamamen tasarlanmıştır. Dondurucu dolabı çok daha alçak olduğundan ve çok derin bir saklama boşluğuna sahip olduğundan, belirli bir gıda içeriğini bulmak için çok fazla beceriksiz bükme ve fondan gerekebilir. Manuel buz çözme seçeneği olan bir sandıklı dondurucu satın alırsanız, buzlanmayı ortadan kaldırmak için birçok rutin bakım yapılacaktır. Bu, tamamlanması çok fazla enerji gerektiren uzun ve sıkıcı bir iş olabilir.

Derin dondurucu nereye yerleştirilmelidir?

Yeni ekipman keşfetmeden ve satın almadan önce dondurucu dolabınız için doğru yeri bulun. Eklentileri yakınlarda serin ve kuru bir yerde bulmak en iyisidir. Ayrıca, satın aldığınız dondurucunun tipine bağlı olarak, kapının tamamen sallanmasına izin verecek yeterli alan olduğundan emin olmak da önemlidir.

Soğuk bölgelerde ve yüksek sıcaklıklarda, sandıklı ev dondurucunuz daha verimli çalışacaktır. Veya güneşli bir yer, istenen iç sıcaklığı korumak için onları daha fazla çalışmaya zorlayacaktır. Yanlış yere yerleştirilmiş verimli bir buzdolabı, elektrik için daha fazla harcama yapmanıza neden olabilir. Ayrıca bu, cihazın beklenen ömrünü azaltabilir. Göğüs dondurucunun amaçlanan yeri genellikle satın alabileceğiniz buzdolabının boyutunu ve tipini belirleyecektir.

Ayrıca, sandık tipi dondurucuların boyutları söz konusu olduğunda, büyük veya hacimli dondurucuların bodrum gibi yerlerden çıkarılmasının zor olduğunu unutmayın. Ve üst kapısı olmasa bile, bu buzdolaplarını orta boy kapılardan çalıştırmak zor. Buzdolabını bir garaja yerleştirmek ideal değildir çünkü sıcaklık genellikle 10°C’nin altına düşer ve bu koşullar altında birçok dondurucu düzgün çalışmaz.

Derin dondurucunun bakımı ve temizliği

1. Göğüs dondurucunun kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve uygulayın.

2. Dondurucuyu garaja veya sıcaklığın donma noktasının altına düşebileceği başka bir alana yerleştirmeyin.

3. Göğüs tipi ev tipi dondurucunun termostatını düzenli olarak kontrol edin. Düzgün çalıştığından emin olmak için 0F olarak ayarlayın. Buzdolabınızda termostat yoksa, sıcaklığı bir termometre ile kontrol edin. Ardından kontrolleri gerektiği gibi ayarlayın.

4. Göğüs tipi dondurucunun içini temiz tutun. İçini nemli bir bez veya yumuşak bir bezle ve az miktarda deterjanla iyice temizleyin. Yapışkanlık, contalar ve iç dökülmeler bir sprey temizleyici kullanın. Kokuları buzdolabından çıkarmak için bir deodorant kullanın.

5. Dondurucu kapısı contasında aşınma olup olmadığını dikkatlice inceleyin. Kapı contaları soğuk havayı buzdolabında tutarken, sıcak havayı dışarıda tutar. Yırtık veya aşınmış contalar, buzdolabında kullanılmak için daha fazla enerji gerektirir. Neyse ki, contaları değiştirmek basit ve ucuzdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Servis Çağrı Merkezi