Çamaşır Makinesi Pompa Motoru Değişim Ücretleri
Çamaşır Makinesi Pompa Motoru Değişim Ücretleri

Çamaşır Makinesi Pompa Motoru Değişim Ücretleri

Çamaşır Makinesi Pompa Motoru Değişim Ücretleri Bir pompa veya başka bir deyişle bir çamaşır makinesi için bir tahliye pompası, tüm mekanizmanın normal çalışmasını sağlayan ana teknik birimlerden biridir.

Çamaşır Makinesi Pompası Değiştirme Ücreti

Her müşteri otomatik bir çamaşır makinesinin pompa cihazını ve çalışma özelliklerini bilmezken, hiç kimse pompanın tüm yıkama yapısının ana ve önemli unsurlarından biri olarak kabul edildiğini bilmiyor. Bu tür pompaların neyden yapıldığını, türlerini ve performans ve bakımdaki farklılıkları anlamanıza yardımcı olacağız.

Genellikle arızalı bir parça tamir edilemez ve bu nedenle bu durumda yeni bir parça satın almanız ve takmanız gerekir. Bunu yapmak için, üniteyi tamamen kırmamak için tüm kurallara uyarak, hatalı pompayı dikkatlice ayırmalı ve yerine yenisini koymalısınız. Her markanın kendi önemli nüansları vardır, bu nedenle kullanıcı yeteneklerinden emin değilse, uzmanlarla iletişim kurmak daha iyidir.

Çamaşır Makinesi Pompa Motoru Değişim Fiyatı

(Marka Ve Model Göre Rakamlar Değişmekdedir, Detaylı Bilgi Almak İçin Çağrı Merkezimizi Arayınız.)

Çamaşır Makinesi Tahliye Motoru Değiştirme Ücretleri
Genel ortalama maliyet1200
Ortalama maliyet900
Minimum maliyet650
Maksimum maliyet1800

Drenaj pompasının çalışması için kurallar

Çamaşır makinesindeki tahliye cihazı önemli bir teknik ünitedir ve bu nedenle pompa üreticileri böyle bir parçanın hizmet ömrünü yaklaşık 8-10 yıl olarak tahmin etmektedir. Ancak bu yedek parçanın böyle bir süre dayanıp dayanmayacağı, büyük ölçüde ünitenin çalıştırıldığı kullanıcıya bağlıdır. Drenaj pompasının arızalanmasının ana nedenleri genellikle şunlar olduğundan, cihaz uygun şekilde muhafaza edilmelidir:

  1. drenaj sistemine giren küçük parçalar veya kalıntılar;
  2. giysilerde toz veya kir parçaları birikmesi;
  3. ceplerde bulunan ve kirli su ile birlikte tahliye sistemine giren yabancı cisimler.

Çamaşır makinesinin pompa istasyonunun kusursuz çalışması için, bakımını yaparken aşağıdaki noktaların sağlanması gerekir:

  • içeriye giren su filtreden geçmelidir;
  • yıkamadan önce çamaşırları sallamak ve ceplerde yabancı cisimler olup olmadığını kontrol etmek en iyisidir;
  • özellikle kirli çamaşırlar, büyük miktarda kiri çıkarmak için yıkamadan önce en iyi şekilde ıslatılır;
  • kireç oluşumunu önlemek için katkı maddeleri ekleyin;
  • tüm çalışma sürecini tamamladıktan sonra, sıvının tanktan tamamen boşaltıldığından emin olmak zorunludur
  • Tüm mekanizmanın bir kısmının özel maliyetler olmadan değiştirilebileceğini hatırlamak önemlidir, ancak işlem başlatılırsa, zaman zaman tüm çamaşır makinesini değiştirmeniz gerekir.

Çamaşır makinesi için su pompası cihaz ve çalışma prensibi

Ev tipi çamaşır makinesi, her modern evde tanıdık bir şeydir. Ekipman arızası durumunda, arızayı doğru bir şekilde teşhis edebilmek önemlidir, bu, onarım servisinden sevk görevlisine bir arızanın karakteristik belirtilerini açıklamaya ve hatta arızayı kendi başına ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Bir pompa veya başka bir deyişle bir çamaşır makinesi için bir tahliye pompası, tüm mekanizmanın normal çalışmasını sağlayan ana teknik birimlerden biridir ve arıza nedenini belirlemek için aşağıdakileri anlamak gerekir. puan:

  • pompanın bileşimi;
  • pompa çeşitleri;
  • çalışmalarında farklılıklar;
  • hizmet nüansları.

Genellikle arızalı bir parça tamir edilemez ve bu nedenle bu durumda yeni bir parça satın almanız ve takmanız gerekir. Bunu yapmak için, üniteyi tamamen kırmamak için tüm kurallara uyarak, hatalı pompayı dikkatlice ayırmalı ve yerine yenisini koymalısınız. Her markanın kendi önemli nüansları vardır, bu nedenle kullanıcı yeteneklerinden emin değilse, uzmanlarla iletişim kurmak daha iyidir.

Pompanın çalışma prensibi, uygulaması ve yeri

Çamaşır makinesinin çalışması sırasında cihaz içerisine basınç altında su verilir, yani gerekli programlar seçilip “BAŞLAT” düğmesine basıldığı anda alım otomatik olarak gerçekleşir. Ayrıca, süreç aşağıdaki senaryoya göre ilerler:

  • solenoid valf açık konuma ayarlanmıştır;
  • basınç anahtarı (tanktaki sıvı seviyesini izlemek için sensör) gerekli su hacmini ölçer;
  • sıvının yolu, gerekli deterjanların (çamaşır tozu) bulunduğu bölmelerden geçer, su bunlarla karışır ve böylece çözünmüş halde tanka girer;
  • basınç altındaki sıvı, çamaşırların serildiği hazneye gerekli hacimde verilir.

İşlem sırasında ve yıkama sonunda su pompası (pompa) devreye girer. Yıkamadan sonra kirli atık sıvıyı veya durulamadan sonra fazla suyu boşaltan ve dışarı pompalayan kişidir. Pompa hemen hemen tüm yıkama modlarında yer alır! Elektronik modülden pompaya sinyal gönderilir gönderilmez cihazın çarkından çıkan atık su kanalizasyona basmaya başlayacaktır. Sıvının geçiş yolu aşağıdaki gibidir:

Su, tanka ve salyangoza özel kelepçeler kullanılarak bağlanan kauçuk bir borudan girer, daha sonra sıvı salyangozda bulunan özel bir filtreden pompaya girer, çarkın sıkışmasını önlemek için pompa çarkını pisliklerden korur. . Daha sonra sıvı, salyangozun bağlı olduğu tahliye hortumundan dışarı çıkar. Kirli sıvı fazı, atık sıvıyı çamaşır makinesinin deposundan tamamen dışarı pompalayana kadar dışarı pompalanır.

Yıkama sırasında, su zaten ünitenin altında bulunur, bu nedenle tahliye hortumunun ucunun tahliye pompasının üzerine sabitlenmesi gerekir, çünkü buna uyulmazsa, makineden gelen su yerçekimi ile tahliyeye başlayacaktır. Tahliye hortumu tüm uzunluğu boyunca en az 80 cm takılmalıdır!

Ünitenin alt kısmında, tankın altında bir elektrikli tahliye pompası bulunur. Genellikle üç vidayla plastik bir kıvrıma takılır ve kıvrım da ünite gövdesine önden bağlanır. Bu düzenleme, örneğin, sistemdeki birikintileri temizlemeniz veya sıvıyı boşaltmanız gerekiyorsa, ona hızlı erişim için uygundur.

Çamaşır makinelerinde iki tip pompa kullanılmaktadır:

  • pompanın sirkülasyon tipi geleneksel bir pompa ile birlikte kullanılmakta olup, Indesit, Ariston vb. gibi yeni premium otomobil modellerinde kullanılmaktadır. Bu seçenek, suyu doğrudan yıkama alanına besler ve sistem içinde dolaştırarak yıkama verimliliğini artırır.

Çamaşır makinesinin tahliye pompasının onarımı kural olarak yapılmaz, büyük olasılıkla bu tür cihazlardaki yedek parçaların değiştirilmesi gerekecektir. Yani, bozuk pompayı tamamen yenisiyle değiştirmeniz gerekecektir.

DİKKAT! Ayrıca cihazı tıkanma veya pompa arızası açısından bağımsız olarak da inceleyebilirsiniz. Ancak iç mekanizmayı incelerken, önce ekipmanın elektrik enerjisini kesmeniz gerekir. Multimetre gibi özel bir cihaz ile pompaya giden kontakları kontrol edin ve voltaj olmadığından emin olun ve ancak bundan sonra çalışmaya devam edin. Tüm bu önlemler, iş açık bir su kaynağının yakınında yapıldığından gereklidir.

Drenaj pompası cihazı

Çamaşır makinesinin tahliye pompası aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • güç tüketimi – genellikle 25 ila 40 W;
  • salyangoz için bağlantı türü – mandallı vida veya sabitleme;
  • kontakların düzenlenmesi – eşleştirilmiş veya ayrı;

DİKKAT! Yeni bir pompa seçerken, eski pompanın tipine ve teknik özelliklerine dikkat ettiğinizden emin olun, çünkü yenisi yukarıdaki parametrelerin bazıları için uygun olmayabilir.

Çamaşır makinesindeki pompa sadece görünüşte değil, aynı zamanda içlerine takılan filtrenin “salyangoz” tipinde de farklılık gösterir. Çok sık olarak filtre tıkanır ve bu durumda su hazneden tamamen tahliye edilmez, ardından kirli sıvı durgunlaşır ve tahliye sisteminin içinde hoş olmayan bir koku oluşur. Bu durumda filtrenin durumunu kontrol etmek gerekir. Cihaz çıplak elle çıkarılamadığı için bazı aletler gereklidir. Filtre temizlenebilir ve sorun giderilebilir.

İç yapı şuna benzer:

Pompa rotoru, plastik bir mahfaza içine yerleştirilmiş silindir şeklinde kalıcı bir mıknatıstır. Sistem çalışmaya başladığında önce rotor çalıştırılır, ardından mil üzerinde 180 derecelik bir açıyla bulunan çark hareket etmeye başlar. Pervane, armatüre göre küçük bir stroka sahip olmalıdır, bu, su nedeniyle bir yük olduğu için normal motor çalıştırması için gereklidir.

Çubuk veya manyetik çekirdek birbirine bağlı iki yalıtkan sargıya sahiptir. Tüm performans, hareketli ve sabit bir parçanın da bulunduğu asenkron bir motora benzer. Silindir şeklindeki rotor, hareketli bir parça görevi görür ve sabit kısım, sargılı manyetik bir çekirdektir.

Çamaşır makinesi için basit bir pompa bu şekilde çalışır.

Örneğin, çarkın çarkı pompadan düşerse, bu kaçınılmaz olarak tamir edilemediği için pompanın değiştirilmesi ihtiyacına yol açacaktır. Çamaşır makinesinin sirkülasyon pompası, sıvının yalnızca bir yönde akmasına izin verir.

Örneğin, bir Samsung çamaşır makinesinin pompasında, sıvının kendiliğinden girişini engellemek için bir sızdırmazlık bileziği kullanılır. Bu, yatağın içine su akmasını önlemek içindir. Ayrıca, bu tür mekanizmalar, bir yay halkası şeklinde bir kıvrıma sahip olan merkezi manşon kovanından geçen bir rotor mili ile donatılmıştır.

Yaka istenilen manşona sabitlenmeden önce özel bir teknik yağlayıcı ile yağlanmalıdır. Ürün kalın bir tabaka halinde uygulanır, böylece çalışmaya başlarken gerekli tüm boşluklara düşer. Bu eylem, mekanizmanın çalışması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve hizmet ömrünü önemli ölçüde artırır.

Drenaj pompasının çalışması için kurallar

Çamaşır makinesindeki tahliye cihazı önemli bir teknik ünitedir ve bu nedenle pompa üreticileri böyle bir parçanın hizmet ömrünü yaklaşık 8-10 yıl olarak tahmin etmektedir. Ancak bu yedek parçanın böyle bir süre dayanıp dayanmayacağı, büyük ölçüde ünitenin çalıştırıldığı kullanıcıya bağlıdır. Drenaj pompasının arızalanmasının ana nedenleri genellikle şunlar olduğundan, cihaz uygun şekilde muhafaza edilmelidir:

  1. drenaj sistemine giren küçük parçalar veya kalıntılar;
  2. giysilerde toz veya kir parçaları birikmesi;
  3. ceplerde bulunan ve kirli su ile birlikte tahliye sistemine giren yabancı cisimler.

Çamaşır makinesinin pompa istasyonunun kusursuz çalışması için, bakımını yaparken aşağıdaki noktaların sağlanması gerekir:

  • içeriye giren su filtreden geçmelidir;
  • yıkamadan önce çamaşırları sallamak ve ceplerde yabancı cisimler olup olmadığını kontrol etmek en iyisidir;
  • özellikle kirli çamaşırlar, büyük miktarda kiri çıkarmak için yıkamadan önce en iyi şekilde ıslatılır;
  • kireç oluşumunu önlemek için katkı maddeleri ekleyin;
  • tüm çalışma sürecini tamamladıktan sonra, sıvının tanktan tamamen boşaltıldığından emin olmak zorunludur.

Tüm mekanizmanın bir kısmının özel maliyetler olmadan değiştirilebileceğini hatırlamak önemlidir, ancak işlem başlatılırsa, zaman zaman tüm çamaşır makinesini değiştirmeniz gerekir.

Çalışan bir çamaşır makinesi belirsiz şüphelere neden olmaya başladıysa ve ünitede bir sorun var gibi görünüyorsa, sorunla hemen ilgilenmek ve çamaşır makinesinin drenaj sistemindeki en yaygın arıza nedenleri için cihazı kontrol etmek daha iyidir. .

Ancak belirtiler açıklanan durumlara uymuyorsa, cihazın canlılığını korumak için bir ev aletleri tamircisini aramak en iyisidir. Yazının altına yorum bırakın. Varsa yanlışlıkları ve hataları belirtin. Metnin insanlara faydalı ve faydalı olması bizim için önemlidir. Bize ve okuyucularımıza yardımlarınız için minnettar olacağız.

Pompayı çamaşır makinesinde çalıştırma kuralları

Her müşteri otomatik bir çamaşır makinesinin pompa cihazını ve çalışma özelliklerini bilmezken, hiç kimse pompanın tüm yıkama yapısının ana ve önemli unsurlarından biri olarak kabul edildiğini bilmiyor. Bu tür pompaların neyden yapıldığını, türlerini ve performans ve bakımdaki farklılıkları anlamanıza yardımcı olacağız.

Çamaşır makinesi pompası ve pompasının çalışma prensibi

Günümüzde su, mevcut tüm otomatik çamaşır makinelerine kendi kendine, yani yapının bağlı olduğu musluktan basınç altında girmektedir. Sahibi, makine tarafından sağlanan programlardan belirli bir komut seçtiğinde, gerekli miktarda suyun tambura girmesini sağlamak için suyun geçmesini sağlayan özel bir manyetik valf açılır. Su, çamaşır makinesine girer girmez deterjanlı tüm parçalardan geçer, yol boyunca karışır ve tambura girer, tüm yıkama işlemi sırasında su içinde olacaktır.

Yıkama bittikten sonra tüm bu kullanılmış su özel bir hortum vasıtasıyla pompaya girer. Pompa ile eşleştirilmiş pompa, kullanılmış suyu tahliye hortumu vasıtasıyla tamburdan kanalizasyon deliğine pompalamaya başlar, bu işlem çamaşır makinesi sisteminden özel bir sinyal aldıktan sonra başlar ve su tanktan tamamen kaybolana kadar devam eder.

Tam olarak aynı işlem durulama modunda gerçekleşir, ancak çeşitli deterjanlar ve farklı yumuşatıcılar olmadan. Sıkma modu, pompa ve pompanın aynı katılımıyla gerçekleşir.

Pompa cihazı

Bir çamaşır makinesi pompası, yaklaşık 3000 rpm dönüş hızına sahip manyetik bir rotorla donatılmış düşük güçlü bir asenkron motordur.

Modern yüksek performanslı CMA’larda yalnızca iki tip pompa bulunur:

Süzgeçler yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kirli suyu dışarı pompalar, dairesel olanlar yıkama ve durulama modlarında suyun sirkülasyonundan sorumludur. Daha ucuz makinelerin geri kalanında sadece tahliye pompaları bulunur.

Yapısı gereği, pompa rotoru (boşaltma) silindirik bir mıknatısa biraz benzer. Bıçaklar (rotor eksenine sabitlenmiş) 180 derecelik bir açıyla döndürülür. Tahliye cihazı çalıştırıldığında, ilk olarak rotor devreye girer, ardından bıçaklar dönmeye başlar. Motorun çekirdeği, birbirine bağlı iki sargı ile donatılmıştır. Birlikte dirençleri yaklaşık 200 ohm’dur.

Düşük güçlü çamaşır makineleri hakkındaki konuşmayı gündeme getirirsek, dış bağlantıları her zaman kasanın ortasına yerleştirilecektir. Suyun tahliye borusundan çamaşır makinesinin tepsisine girmesine izin vermeyen özel ters hareketli valflere (kauçuk) sahiptir.

Sıvının basıncı altında vana açılır ve su besleme şebekesinden gelen basınç durduğunda vana hemen kapanır. Farklı tipteki diğer tahliye pompaları, sıvının yalnızca önceden belirlenmiş bir yönde akmasına izin verir. Bu tür tasarımlarda sıvının yerçekimini önlemek için sızdırmazlık için özel manşetler kullanılmaktadır. Bu contalar suyun yatağa girmesini önler. Böyle bir cihazdaki mil (döner), her iki tarafta oluklar ve özel bir yay halkasından bir kıvrım ile donatılacak olan ana dudak manşonundan geçecektir.

İşletim kuralları

Otomatik bir çamaşır makinesi için pompaya uygun şekilde özen gösterirseniz, hizmet ömrü ortalama 10 yıl sürecektir.

Bu sürenin azalmaması için ihtiyacınız olan:

  • Makineye temiz su sağlayın (yıkamadan önce eşyalarınızdaki cepleri yabancı madde olup olmadığını kontrol etmeniz ve çıkarmanız gerekir, ayrıca şeyi tambura koymadan önce kurumuş kir parçalarını çıkarmak daha iyidir);
  • Filtrelerin performansını ve servis verilebilirliğini izleyin;
  • Kireç oluşumuna izin vermeyin (bunun için özel araçlar kullanın);
  • Yıkama işleminin sonunda tamburu sudan tamamen boşaltın (suyun tanktan %100’e çıkmasını bekleyin).

Çamaşır makinesi pompasının özellikleri

Sokaktaki her erkek, otomatik bir çamaşır makinesinin pompasının cihazını ve çalışmasının özelliklerini bilmez ve buna rağmen, pompanın tüm yıkama mekanizmasının en önemli unsurlarından biri olmasına rağmen. Böyle bir pompanın nelerden oluştuğunu, çeşitlerinin ne olduğunu, işletme ve bakımdaki temel farklılıkları anlamaya çalışalım.

Pompa ve çamaşır makinesinin çalışma prensibi

Su , modern otomatik çamaşır makinelerine yerçekimi ile , yani ekipmanın bağlı olduğu musluktan gelen suyun basıncı altında akar . Kullanıcının takdirine bağlı olarak seçilen program ayarlarına bağlı olarak, su geçirgen manyetik valf, gerekli miktarda sıvının çalışma odasına girmesine izin vermek için açılır.

Yıkama “tambur” içindeki su seviyesi “basınç anahtarı” adı verilen özel bir sensör tarafından kontrol edilir.

Deterjan kaplarından geçen su, bunlarla karışır ve tüm yıkama sırasında bulunduğu yıkama tamburuna girer. Yıkama tamamlandığında “atık” sıvı özel bir hortum aracılığıyla pompaya girer. İlgili sistem sinyali alındığında, pompa kirli suyu tanktan tahliye hortumuna ve ardından tamburdaki su tamamen boşalana kadar kanalizasyon deliğine pompalamaya başlar. Aynısı durulama işlemi sırasında olur, ancak deterjan ve diğer deterjanların katılımı olmadan. Eğirme işlemi de pompanın doğrudan katılımıyla gerçekleşir.

Pompa cihazı

Bir çamaşır makinesi pompası, çoğu durumda, 3000 rpm’den fazla olmayan bir hızda dönen manyetik bir rotorla donatılmış düşük güçlü bir asenkron motordur Drenaj pompaları, bir “salyangoz” ve atık sudaki kalıntıları ve küçük yabancı cisimleri yakalayan entegre bir filtre şeklinde farklılık gösterir.

Pahalı modern SMA pompalarının iki türü vardır:

Birincisi (boşaltma), çalışma kabından yıkandıktan sonra suyun dışarı pompalanmasından, ikincisi – durulama ve yıkama sırasında suyun sirkülasyonundan sorumludur. Daha ucuz çamaşır makineleri, yalnızca tahliye pompalarıyla donatılmıştır .

Yapısı gereği, tahliye pompasının rotoru silindirik bir mıknatısı andırır.

Buna karşılık, rotor eksenine sabitlenmiş kanatlar, ona göre 180 derecelik bir açıyla döndürülür. Tahliye cihazının çalıştırılması sırasında, rotor ilk önce devreye girer, ardından bıçaklar dönmeye başlar.

Motor çekirdeğinin kendisi birbirine bağlı iki sargıya sahiptir. Toplam dirençleri 200 ohm’dur. Düşük güçlü çamaşır makinesi motorları hakkında konuşursak, dış bağlantı her zaman kasanın ortasındadır. Sıvının tahliye borusundan CMA tankına girmesini önleyen kauçuk ters etkili valflerle donatılmıştır. Su besleme şebekesinden gelen suyun basıncı altında, bu vana açılır, ancak basınç durduğunda geri kapanır.

Diğer drenaj pompası türleri, suyun yalnızca belirli bir yönde akmasına izin verir.

Bu tür cihazlarda suyun yerçekimini engellemek için sızdırmazlık manşetleri kullanılır. Bu, yatağın içine su girmesini önlemek içindir. Benzer bir mekanizmadaki rotor mili, her iki tarafta oluklar ve özel bir yay halkasından bir kıvrım ile donatılmış ana dudak manşonundan geçer. Manşet ilgili manşona takılmadan önce, yüzeyinde yeterince kalın bir madde tabakası oluşacak şekilde özel bir yağlayıcı ile muamele edilmelidir. Bu, elemanın ömrünü önemli ölçüde artırır.

İşletim kuralları

Uygun bakım ile bir SMA pompası ortalama 9-11 yıl dayanır . Bu süreyi kısaltmamak için gereklidir:

  • suyun yeterince temiz olduğundan emin olun (yıkama için çamaşırların ceplerinde yabancı cisim olmadığından emin olmalısınız ve ayrıca yıkamadan önce kurumuş kir parçalarını çıkarmalısınız);
  • filtrelerin sağlığını izlemek ;
  • kireç oluşumunu önlemek (bunun için su için özel katkı maddelerinin kullanılması tavsiye edilir);
  • yıkamanın sonunda tankı tamamen boşaltın (çalışan kaptan suyun %100’ü pompalanana kadar bekleyin).

Unutulmamalıdır ki pompa yine de bozulursa asla tamir edilmez, yenisi ile değiştirilir. Ayrıca, bunu yalnızca kalifiye bir uzman yapmalıdır.

Çamaşır makinesindeki pompa otomatiktir. Amacı nedir?

Ne yıkanır. hiçbir şekilde tahliye pompası olmayan otomatik bir makine – birçok kişi bilir ve anlar. Ancak herkes, yıkama ekipmanındaki rolünün ne olduğunu doğru bir şekilde söyleyemez. Ve rolü çok büyük – ortaya çıktığı gibi, suyu boşaltırken bir pompa olmadan yapamazsınız ve hatta herhangi bir programı başlatamazsınız. Ve hepsi, tahliye pompasının yıkama, durulama, sıkma ve kurutma işlemine dahil olması nedeniyle.

Pompanın dahil olduğu otomatik makinenin tüm ana programları yukarıda sıralanmış olsa da pompanın en önemli görevi yıkama ekipmanından suyu tahliye etmektir.

CMA tahliye pompası nedir?

Bir pompa, kural olarak, manyetik rotorlu düşük güçlü, asenkron bir motordur (döner sayı 3 bin / dak’ya kadar). Drenaj pompaları, “salyangoz” tipine veya ona bağlı filtreye göre farklılık gösterir (çeşitli “enkazları” geciktirmeye yarar). Bu pompaların motorları 130 W’lık bir güce sahiptir ve rotor sadece öngörülen şekilde nasıl döneceğini “bilir”.

Ancak, belirli bir dönüş yönü işlevine sahip olmayan ve birçok çamaşır makinesinde sıklıkla kullanılan 30 W gücünde pompa motorları vardır. İçlerindeki rotor, silindirik bir mıknatısa benzer ve pervane, rotor eksenine sabitlenmiştir ve benzersiz bir mekanizmadır (eksene göre önemli bir dönme açısına sahiptir ve 180 dereceye eşittir). СМА tahliye pompası çalışmaya başladığında, önce rotor çalıştırılır ve ancak bundan sonra çark işleme bağlanır.

Ayrıca motor çekirdeğinde 2 sargı olduğunu da bilmeniz gerekir. Birbirlerine bağlıdırlar ve dirençleri yaklaşık 200 ohm’dur. Tüm düşük güçlü drenaj pompalarının bir özelliği vardır: harici “salyangoz” bağlantı parçası her zaman gövdenin ortasında bulunur. Bu bağlantıda kauçuk bir çek valf bulunur.

Valf, suyun tahliye hortumundan CMA tankına akmasını önleyen bir cihazdır. Ve şu şekilde çalışır: Çalışan bir pompanın su akışının basıncı altında açılır ve tahliye mekanizması çalışmayı bıraktığında kapanır.

Belirli bir yönü olan diğer pompa cihazlarına gelince, bunlar kauçuk manşonları kapatmak için kullanılır (böylece yatağın içine su girmez). Bu durumda, rotor mili, kenarlarında oluklar ve bir yay halkasından bir kıvrım bulunan bir bileziğin (merkezi) içinden geçer. Ancak önce manşonu burca takın – özel gres ile bolca yağlanır. Bu prosedür, tüm parçanın ömrünü önemli ölçüde uzatır.

Pompa arızalanırsa, yenisiyle değiştirmenin daha iyi olduğu gerçeğini dikkate almak gerekir. Ve hepsi, uzmanlar tahliye cihazının tamir edilemeyeceğini garanti ettiği için. Ve sonra DİKKAT! Ekipman yıkama konusunda uzman değilseniz, kendiniz değiştirmemelisiniz. Bunu yapmak için, onarım servisini arayarak kalifiye bir usta çağırmanız yeterlidir. Bu arada, sadece size yardım edilmeyecek,

Otomatik çamaşır makinesinin pompasıyla neden bir “kaza” olabilir?

Drenaj pompasının veya pompasının hizmet ömrü yaklaşık 11 yıldır. Ancak bu, ekipman sahiplerinin ihmalkar olmayacakları ve her yıkamada iç çamaşırlarını katı ve metal nesnelerin varlığına karşı cepleri kontrol etmeden çamaşır “yardımcısına” “sokmayacakları” sağlanmaktadır. Çünkü tam olarak ceplerde ne var ve tahliye cihazının sık sık kırılma nedeni olur, herhangi bir yıkama. arabalar: saç tokaları, madeni paralar, iğneler vb.

Bir kürdan, gevşek bir düğme, bir boncuk ve yapay elmaslar da pompalar için çok tehlikelidir. Tüm bu öğeler, yalnızca CMA’nın tahliye pompasının parçalarının ciddi şekilde aşınmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda tamamen bozulmasının da suçluları olabilir.

Pompa arızasının oldukça yaygın bir başka nedeni de yıkamadır. otomatik makineler, kaba kirlerin yanı sıra ölçeği de düşünebilirsiniz. Plastik veya kauçuk contalar, kum veya sertleşmiş kireç parçacıkları tarafından ciddi şekilde çizilebilir. Ve ayrıca bu “yabancı” araçlar genellikle çark, aks ve “salyangoz” üzerine yerleşir, bu da bir süre sonra pompanın belirtilen yedek parçalarının serbest kalmasına neden olur.

İlk açıklanan olumsuz faktörün önüne geçebilmek için giriş doldurma borusundaki suyu ve katkı maddelerini yumuşatan filtrelerin kullanılması gerekmektedir. Ancak ikinci olayın meydana gelmemesi için, yıkamadan önce kurumuş kir parçalarını giysilerden iyice temizlemek gerekecektir. Yıkamayı bitirdiğinizde, makinenin deposundaki tüm kullanılmış suyu sonuna kadar boşaltmaya çalışın. Ek olarak, bu teknikte, örneğin hayvanlar için bir halı gibi pompaların tıkanmasına neden olan şeylerin yıkanması önerilmez. Kedi ve köpeklerin uzun tüyleri, tahliye pompası (veya daha doğrusu parçaları) için özellikle tehlikelidir. Bu nedenle, yine de halıyı yıkamak istiyorsanız, önceden iyice temizlemeyi unutmayın.

Drenaj pompasında bir sorun olup olmadığı nasıl belirlenir?

  • Durulama sırasında makine duruyor, iyi durulamıyor veya bu işlemi hiç yapmak istemiyor;
  • Uzun bir süre boyunca, MCA’dan su boşaltılır veya hiç boşaltılmaz;
  • Çamaşırlar dönmüyor;
  • Toz tepsiden çıkarılmaz (ön yıkamadan sonra).

Bir arıza için CMA pompasını kendiniz nasıl kontrol edebilirsiniz?

İlk adım, otomatik çamaşır makinesinin filtresine bakmaktır. Her şey yolundaysa, bir sonraki adıma geçin. Filtreyi vidalamadan veya makineye su doldurmadan tahliye programına alınız. Burada, herhangi bir şeye müdahale ederse, pompanın nasıl çalıştığına dikkatlice bakmanız gerekir.

Sonra terminallere bakabilirsiniz, öyle ki, kötü bir şekilde sabitlenmiş veya tamamen uçmuşlar. Yukarıdaki nedenlerden hiçbiri onaylanmazsa, “salyangozu” pompadan ayırmaya değer. Bıçaklara dikkatlice bakın – sağlamlar mı, etraflarına hiçbir şey sarılmamış mı, nasıl davrandıkları (serbestçe sallanmamak, ancak sadece ileri geri çalışmak gerekir), dönüşleri nedir (yol boyunca 90 derece atlamaları gerekir)

Kendiniz bir kontrol yapmaktan korkuyorsanız, başlamamalısınız. Yukarıda belirtildiği gibi, ustalarla iletişim kurmak daha iyidir. Peki, sadece SMA için değil, tüm küçük ve büyük ev aletleri için yüksek kaliteli yedek parça, aksesuar ve tesisat armatürlerine ihtiyacınız varsa, lütfen şirketimizin mağazaları ile iletişime geçin. 13 yılı aşkın süredir sadece güvenilir üreticilerle çalışıyoruz.

Çamaşır makinesi pompası nasıl seçilir 

Otomatik çamaşır makinesi, modern bir insan için vazgeçilmez bir ev aletidir. Ancak birkaç yıllık aktif çalışmadan sonra başarısız olabilir. Eğer sorun su pompalama veya boşaltma aşamasında ortaya çıkıyorsa bunun nedeni yıkama öncesi ve sonrası bu iki işlevi sağlayan pompanın arızalanması olabilir.

Arızalı bir çamaşır makinesi pompası tamir edilebilir veya değiştirilebilir. Kendiniz nasıl yapacağınızı bulalım.

Çamaşır makinesi pompa çeşitleri

Çamaşır makinelerinde, belirli tasarım farklılıklarına sahip elliden fazla pompa çeşidi kullanılmaktadır.

Hepsi iki türe ayrılır:

  • Dolaşan. Arabadaki suyun hareketini sağlar. Bosch, Siemens ve Hansa gibi pahalı cihazlara kurulurlar.
  • Boşaltma. Her yıkama aşamasından ve durulamadan sonra suyu dışarı pompalayın.

Birçok popüler model, doldurmak ve boşaltmak için tek bir pompa kullanır. Pompalama / sirkülasyon / boşaltma suyu pompaları elektromanyetik olarak yapılır. Kurutuculu yıkayıcılara ek olarak, çarklı (fan) küçük bir motor şeklinde yapılmış pompalar da vardır.

Pompanın tasarımı oldukça basittir, bir stator, rotor ve çarktan oluşur. Rotor her iki yönde de döner, bu nedenle çark yabancı cisimler tarafından bloke edildiğinde farklı yönlerde sarsılır. En güvenilir olanı, yüksek güç ve minyatür boyutlarla karakterize edilen manyetik rotorlu senkron pompalardır.

Yapısal olarak drenaj pompası veya pompası, aynı zamanda iki birimden oluşan bir tertibattır. Bunlardan biri çarklı bir motor, ikincisi salyangoz adı verilen plastik bir boru. Borunun bir tarafında motor için bir yuva, diğer tarafında filtre kapağı için bir girinti vardır. Doğru çalışma ile, çarklı bir motorun aksine, salyangoz neredeyse yok edilemez.

Daha eski modellerde, pompanın iki çarkı vardır: biri motoru soğutmak için, diğeri suyu sirküle etmek için kullanılır. Bu cihazların bir özelliği, salyangozdan gelen suyun motora akmasına izin vermeyen bir yağ keçesidir. Modern makinelerin bir çarkı vardır ve elektrikli ve mekanik parçalar ayrı olduğu için yağ keçesi yoktur.

Sargıdaki kısa devre nedeniyle elektronik kontrol modülünün yanmasından sonraki onarımlar özellikle maliyetli olacaktır. Pompanın arızalanması, bir düğümün uzun hizmet ömrü ve cihazın yoğun çalışma sıklığı ile ortaya çıkan standart bir durumdur.

Arıza belirtileri ve nedenleri

Onarıma devam etmeden veya pompa için mağazaya gitmeden önce teşhis yapılması gerekir. Problemin karmaşıklık derecesi belirlendikten sonra, onu çözmek için bir yöntem seçilir. Arızasının birkaç işareti olabilir. Aynı anda veya ayrı olarak görünürler.

Aşağıdaki belirtiler en tipik olarak kabul edilir:

  • Verilen programlara yanıt eksikliği.
  • Su pompalanırken ve boşaltılırken motor tarafından yayılan yüksek ses.
  • Tankta yetersiz su hacmi.
  • Depoya su doldurulurken makinenin kapatılması.

Bozulma nedenleri de çeşitlidir. Teşhis sırasında kolayca tanımlanırlar. Kontrol aşamalar halinde gerçekleştirilir. İlk olarak, tambura küçük nesneler girerse tıkanabilecek olan tahliye filtresi kontrol edilir. Tıkanma sonucunda işiyle baş edemez, pompa çok ses çıkarmaya başlar ve zamanında önlem alınmazsa arıza yapar. Filtrenin temizlenmesi durumu düzeltmeye yardımcı olacaktır.

Filtre uygunsa, kanatları çevirerek çarkı kontrol edin. Bu manuel olarak yapılır. Sıkışma, küçük nesnelerin girdiğini gösterir. Bir sonraki adım, küçük nesneler veya durgun su içerebilecek tahliye hortumunu kontrol etmektir. Daha kapsamlı bir inceleme için pompanın sökülmesi gerekir.

Arızalar sadece mekanik değil, aynı zamanda elektronik arızalardan da kaynaklanabilir: kontakların kesilmesi, sensörlerin arızalanması, vb. Sorunlu bir alanı belirlemek için kabloları “çalmanız” gerekir. Arızanın en yaygın nedenleri arasında aşınmış motor burçları, kısa devreler ve kopmuş sargılar bulunur. Garanti süresi boyunca ev arama ve teşhis işlemleri genellikle ücretsiz olarak gerçekleştirilir.

Servis kodları ayrıca bir pompa arızasına işaret edebilir. Her üreticinin kendi vardır. Cihazın talimatlarını inceleyerek veya üreticinin resmi web sitesinde bunlara aşina olabilirsiniz. Kodlara ek olarak, kullanıcı servisle ilgili başka faydalı bilgiler de bulacaktır. Pompanın maliyeti, değiştirilmesi ve onarımı, makinenin markasına ve modeline ve ayrıca arıza türüne bağlıdır.

Çamaşır makinesini onarmak için pompa seçimi

Pompa 5 yıldan uzun süredir hizmet veriyorsa ve teşhis, değiştirilmesi gerektiğini gösteriyorsa, yenisini satın almanız gerekecektir. Pompanızın ömrünü uzatmak için doğru olanı seçmeniz gerekir.

Bir pompa seçerken, aşağıdaki parametreler dikkate alınır:

  1. Salyangoz üzerine sabitleme : 3 vida veya 3, 4 ve 8 mandalla. Yeni pompanın montajları eskisi ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde, sadece işe yaramaz.
  2. Tel bağlantı yöntemi : “çip” ve “terminaller”. Çipli bir pompa yerine, terminaller şeklinde terminalleri olan bir model satın alırsanız, uçtaki çift kabloları kesmeniz, terminalleri soymanız ve takmanız gerekecektir.
  3. Kişi grubu yerleşimi . Arka veya ön tarafta yer alabilir. Konum çok önemli değil. Bu, pompanın çalışmasını etkilemez.
  4. Drenaj pompası üreticisi . Birkaç evrensel marka vardır: Coprecci, Arylux, Mainox, Hanning, Plaset, Askoll. Bu üreticilerin pompaları değiştirilebilir.
  5. Etikette belirtilen pompa gücü . Bu parametre, tüm modeller için yaklaşık olarak aynı olduğu için çok önemli değildir.

Sıradan bir kişinin pompaların tasarım özelliklerini anlaması zordur, bu nedenle yeni bir cihaz seçerken bir profesyonele danışmak daha iyidir.

Drenaj pompası

Çeşitli tasarımlardaki santrifüj pompa pompaları, yıkama programı sonunda CMA tankından su veya deterjan solüsyonunu çıkarmak (pompalamak) için kullanılır. Kural olarak, bunlar 130 watt’a kadar düşük güçlü, sincap kafesli veya manyetik rotorlu asenkron motorlar ve 3000 rpm’ye kadar hızlardır.

Tasarımların çeşitliliği esas olarak “salyangoz” olarak adlandırılan konfigürasyonlarda ya da çamaşırlarla birlikte tanka giren küçük parçaları tutmak için bunlarla birleştirilmiş filtrelerde yatmaktadır. İncirde. 1 bazı pompa tasarımlarını göstermektedir. Bu pompaların motorları 90 ila 130 W güce sahiptir ve rotorun kesin olarak tanımlanmış bir dönüş yönü vardır. 20-30 watt kapasiteli düşük güçlü pompa motorları, rotorların belirli bir dönüş yönüne sahip değildir.

Bu pompalar çok yaygındır. “Salyangoz” bulunan motor ve pompa,

 2 . Manyetik rotorlu düşük güçlü pompalar

 3 . Manyetik rotorlu pompanın ana parçaları

Bu tür pompalardaki rotor, silindirik bir mıknatıs şeklinde yapılır. Orijinal bir mekanizma olan rotor eksenine bir çark monte edilmiştir. Bu çarkın cihazı Şekil 2’de gösterilmektedir. dört.

4 Manyetik rotorlu pompa çarkı cihazı

Rotor eksenindeki nozul ve çarkın içindeki şekilli oyuk nedeniyle, memeye göre yaklaşık 180° büyük bir dönüş açısına sahiptir. Daha önce de söylediğimiz gibi, bu tür pompalardaki manyetik rotorun belirli bir dönüş yönü yoktur. Pompa açıldığında rotor hem saat yönünde hem de saat yönünün tersine dönebilir, bu nedenle açıldığında rotor önce dönmeye başlar ve ardından çark aynı yönde dönmeye başlar.

5 Manyetik rotorlu bir pompanın şeması

Motor çekirdeğinin çerçeveler üzerinde iki sargısı vardır. Sargılar seri olarak bağlanır ve toplam 180-240 ohm dirence sahiptir. Düşük güçlü pompaları bir araya getiren bir özellik: “salyangoz” çıkışı kesinlikle gövdenin ortasına yerleştirilmiştir. Başka bir örnek verelim.

6 Salyangozlu ve çek valfli pompa

Çıkış bağlantısında, sözde bir lastik çek valfe sahiptir. Pompa çalışırken, su akışının basıncı altında kauçuk valf açılır. Bu valfin amacı, tahliye hortumundan CMA tankına suyun sızmasını önlemektir. Ancak su, CMA tankına hortum ve pompa yoluyla ancak bağlantı yanlışsa girebileceğinden, bu valfi çıkarmak daha iyidir.

Kural olarak, düşük güçlü pompaların motorları ayrılmaz bir tasarıma sahiptir ve kaynak tükendiğinde tamamen değiştirilirler. Kaynak tükenmemişse ve sargılar yanmışsa, kolayca geri sarılabilirler (tabii ki yeni bir motor alamazsanız).

Diğer pompalarda – kesin olarak tanımlanmış bir dönüş yönü ile – suyun bronz-grafit yataklara (genellikle ön yatak) girmesini önlemek için kauçuk contalar kullanılır. Rotor mili, bileziğin merkezi kovanından geçer.

7 Sızdırmazlık bileziği

Manşet kauçuktan yapılmıştır. Merkezi manşonun kenarlarında oluklar vardır. Manşetlerin bazı tasarımlarında, merkezi burç ayrıca bir yay halkası ile kıvrılmıştır.

Bileziği takmadan önce orta burçta biraz gres yağı sürülür. Bu gresin düzenli ve zamanında değiştirilmesi, pompanın ömrünü önemli ölçüde uzatacaktır.

Pompa değişimi durumunda analogları seçerken, pompanın gücü ve süresi dikkate alınmalıdır. Örneğin, CMA’nın bir kurutma modu varsa, o zaman kondenseri ve kondensin kendisini soğutan suyu dışarı pompalamak için pompanın sürekli çalışması gerekecektir.

Ve son şey: genellikle pompa sargısına bimetalik bir termik sigorta yerleştirilmiştir. Sigorta, aşırı ısınma durumunda pompa sargı güç devresini keser. Soğuduktan sonra temas tekrar sağlanmalıdır.

Termal sigortanın görünümü Şek. sekiz.

Drenaj ve sirkülasyon pompaları

Çoğu çamaşır makinesinde, gerektiğinde makinenin deposundan suyu boşaltmak için kullanılan yalnızca bir tahliye pompası bulunur. Ancak bazı marka ve model çamaşır makineleri, yıkama sırasında suyu ve deterjanı sirküle etmek için ikinci bir pompa da kullanır. Benzer sirkülasyon sistemleri farklı üreticiler tarafından kullanılsa da en popüleri Zanussi’nin Jet Sistemidir. Aşağıdaki bilgiler esas olarak tahliye pompalarına ilişkindir, ancak aynı şekilde sirkülasyon pompaları için de geçerli olabilir. Her iki tip de gölgeli kutuplu veya sabit mıknatıslı motorlarla donatılabilir.

1. Gölge kutuplu motorla donatılmış pompalar

Esas olarak önceki modellerde kullanılır. Belirli bir kaynağın geliştirilmesi sırasında sızıntılarla karakterizedir. Çamaşır makinesi tahliye pompası sızıntıları çıplak gözle görülmeyebilir, ancak makinenin altından akan bir su birikintisi genellikle açıkça görülebilir. Bu nedenle öncelikle pompaya bağlı hortumların üzerindeki tüm kelepçeleri kontrol edin ve gerekirse sıkın.

Sızıntı bu şekilde tamir edilemezse ve pompa gölgeli kutuplu bir motorda çalışıyorsa, salmastrayı kontrol edin. Doğrudan çark ile pompanın ön yatağı arasında dönen motor şaftı üzerinde su geçirmez bir bariyer oluşturan bir contadır.

Conta ile çark arasında çok fazla tiftik ve toz varsa, conta kullanılamaz hale gelebilir ve bu da kauçuk contanın deformasyonuna yol açar. Bunu kontrol etmek için, önce cıvataları gevşeterek veya onu tutan kelepçeleri gevşeterek pompa haznesini çıkarın ve motor rotorunu sabitleyerek, pompa çarkını milden çıkarmak için saat yönünde çevirin (pervane ve rotorun genellikle sol eli vardır). Konu).

Bu kadar küçük bir conta için fazla gibi görünebilir, ancak aslında, deterjan içeren su, sızıntı belirginleşmeden çok önce pompanın ön yatağına çarpar. Bu, kendisinin zaten hasar gördüğü ve yakındaki ayrıntılara zarar verdiği anlamına gelir.

Başka bir pompa sızıntısı, hasarlı bir çarktan kaynaklanabilir. Örneğin, madeni para veya yatak gibi katı bir nesnenin pompaya girmesi motoru yavaşlatacak şekilde bıçaklar zarar görecektir.

Her iki durumda da su makineden yavaşça boşalacaktır. Bu, tankta hala su varken dönmenin başlamasına neden olabilir. Sonuç olarak, birçok makinede senkronize durulama suyu doldurma işlevi bulunduğundan, diğer hortumlar sızdıracak veya makine kabul edilemez bir seviyeye kadar doldurmaya başlayacaktır.

Diğer çamaşır makinelerinde suyu yavaş boşaltmak sıkma olmamasına neden olur. Bunun nedeni, pompanın yavaş çalışması nedeniyle makinede zamanında tahliye edilmeyen suyun varlığını algılayan basınç şalterinin elektrik motorunun sıkma moduna geçmesine izin vermemesidir. Bundan sonra, tambur yıkama sırasında hiç dönmeyecek veya sıkma zamanı geldiğinde yıkama duracaktır.

Çark ve pompa yataklarının kontrolü, contanın kontrolü ile aynı anda yapılabilir.

2. Sabit mıknatıslı motorla donatılmış pompalar

Sabit mıknatıslı motor tasarımı, gölgeli kutuplu motorlarda yaygın olan salmastra sızıntısı ve yatak hasarı sorununun hafifletilmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, sızdırmaz rotor odasına giren su, rotorun dışarı fırlamasına neden olabilir.

Bu, sızdırmaz rotor odasına giren su ısınmaya ve genişlemeye başladığında, böylece rotoru konumundan yerinden oynattığında olur. Bu soruna genellikle pompa güce bağlandığında ve çalışmaya çalıştığında bir tıkırtı sesi eşlik eder. Bu durumda, pompa çalışabilir, ancak etkisizdir.

  • Miele Pompa Motoru Fiyatı
  • Çamaşır Makinesi Pompa değişimi Fiyatı
  • Arçelik Çamaşır Makinesi Su Tahliye Pompası Fiyatı
  • En ucuz Çamaşır Makinesi Pompa Motoru
  • Siemens Pompa Motoru
  • Bosch Çamaşır Makinesi Su Tahliye Pompası Fiyatı
  • Bosch çamaşır Makinesi tahliye pompası nasıl sökülür
  • Beko Çamaşır Makinesi Su Tahliye Pompası Fiyatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Servis Çağrı Merkezi