Kireç oluşumu ile nasıl başa çıkılır
Ne yazık ki, birçok kişi kireç birikimi olduğunu ancak hasar verildiğinde ve yedek bir ısı eşanjörü kurmaktan başka bir seçenek olmadığında keşfeder. Eşanjör onarımları, özellikle tam bir değiştirme gerekiyorsa, pahalı olabilir. Bu durumlarda, özellikle garantisi zaten dolmuşsa, eski bir kazana çok fazla harcamak yerine yeni bir kazan almak genellikle mantıklıdır .
Kombi Plaka Eşanjör Değiştirme
Sıcak Su Tankına Plakalı Eşanjör Nasıl Kurulur
Bu, Alternatif Isıtma ve Gereçler ipuçlarının bir başka bölümüdür ve bu blog yazısında, bir kullanım sıcak suyu deposunun üzerine bir plakalı eşanjörün nasıl kurulacağı hakkında konuşacağız. Plakalı eşanjörlerin neden önemli olduğunu, nasıl kullanıldığını ve evinizi ısıtmak için nasıl kurulacağını öğrenin.
Plakalı Eşanjörler Nasıl Kullanılır
Kombide gelen ısıyı evin her yerine dağıtmak için çıkarmak için bir plakalı ısı eşanjörü kullanılır. Ya evinizi ısıtmanın bir yolu olsaydı, banyolar, duşlar, çamaşırlar, havuzunuzu ısıtmak, spa ve sıcak tutmak istediğiniz diğer her şey için ihtiyacınız olan tüm sıcak suyu gerçekten verimli ve yenilenebilir bir kaynakla size sağlamanın bir yolu olsaydı? Ya evinizi ısıtırken çevreye yardımcı olabilseydiniz? Peki ya tüm bunları ÜCRETSİZ olarak yapabilseydiniz?
Plakalı Eşanjör Kurulum İpuçları
Plakalı Eşanjörün Boyutu Ne Olmalıdır?
Birçok müşteri, “kullanım sıcak suyu boylerinize hangi boyutta plakalı eşanjör takacağınızı nereden biliyorsunuz ?” diye soruyor. Basit bir kural, bir evde 2 ila 3 kişinin 10 plaka belirleyeceğidir. 2 ve 3 kişi için 10 plakalı ısı değişimi yeterlidir. Tam boy bir aileye girdiğinizde, evin herhangi bir yerinde 4, 5, 6 kişi; 20 plakayı hemen tavsiye ediyoruz. Bol miktarda güce sahip olacak ve büyük rejeneratif doğası olacak, bu nedenle kullanım sıcak suyunu çok daha hızlı ısıtacak.
Plakalı Eşanjörler
Burası soğuk su tarafı yani soğuk su geliyor. Gördüğünüz gibi plakalı eşanjörler kurulu.
Eşanjör Montajı
Plakalı Eşanjörün Sıcak Su Tarafı Bu sizin sıcak su tarafınız. Yani plakalı ısı eşanjörünüzü soğuk su tarafına monte edeceksiniz ve size nedenini açıklayacağız. Aslında oldukça basit, biz buna termal basınç sifonu diyoruz. Bir dakika içinde ayrıntılı olarak açıklayacağız.
Tek yapacağınız, su hattı gelecek ve siz onu keseceksiniz ve sonra onu monte edeceksiniz. Burada plakalı eşanjöre girerken 90 yapacaksınız ve biz her zaman sendikaları öneriyoruz. Artık kurşunsuz, bakır ve/veya pirinç birleşim kullanmanız gerekiyor. Bu durumda kurşunsuz pirinç kullanıyoruz.
İdeal olarak, buraya bir rakor koyarsınız ve sonra plakalı eşanjörden aşağı inersiniz ve ardından başka bir kurşunsuz rakor ve sonra tekrar kullanım sıcak su deposuna geri dönersiniz. Bunlar plakalı eşanjörleri, paslanmaz çelik plakalı ısı eşanjörleri olduğu Alternatif Isıtma ve Malzemeleri ayrıca piyasada orada olan plaka eşanjörleri% 40 daha ağırdır satıyor.
Plakalı Eşanjörlerin Kullanımı ve Uygulamaları
Plakalı ısı eşanjörleri pek çok farklı uygulamada, soğutma ya da ısıtma ve poliüretan ve bir soğutucu arasında ısı alışverişi için dizel ısınma şey için kullanılabilir. Ancak yapmış olduğumuz ısı eşanjörleri özellikle odun kazanı uygulaması için oluşturulmuştur. Esasen, çok daha ağır bir plakalı eşanjördür, verimliliği biraz düşürür, ancak her 4 veya 5 yılda bir değiştirmek zorunda kalmadan uzun ömür ve kaliteye sahiptir. Daha ağır bir derece ile gittik ve daha uzun olmasa bile size kazanın ömrünü uzatacaklar.
Plakalı Eşanjör Akışı
Bu durumda, su akışı kullanım sıcak suyu tarafından bu tarafa gelecektir. Odun kazanının akışı ters yöne gidecektir. Çapraz akış farkı yaratmaya çalışıyorsunuz, bu da daha fazla ısı alışverişi alacağınız anlamına geliyor. Kırmızı boru ile tanımlanan kazan, alttan girecek, akışı yukarı çıkaracak ve sonra dışarı çıkacak ve kazana veya bir sonraki ısıtma sisteminize geri dönecektir. Burada ne olacağı, termal basınç sifonunun sebebi ve nasıl çalıştığıdır.
Burada olan şey, kazandan gelen bu su, 170 ila 180 derece arasındaki basketbol sahasının herhangi bir yerinde. Yaklaşık 55 derecede gelen bu plakalı eşanjördeki suyu ısıtıyor, hangi posta kodundan geldiğine bağlı olarak birkaç derece veriyor veya alıyor. Buradaki su gittikçe ısınıyor ve ısınıyor. Basınç oluşturuyor çünkü su ısıtıldığında genleşiyor ve tabii ki bu borunun içinde olmak basınç oluşturuyor çünkü bu tank da basınç altında. Böylece musluğunuza su gelir.
Buradaki su giderek ısınıyor ve basınç artıyor. Tank, içindeki su doğal olarak soğuyor, bu yüzden çok fazla yalıtımla kaplanmış. Yani buradaki baskı düşüyor. Bu ve buradaki su ceketi ile buradaki su arasındaki basınç, iki basınç nötralize olacak. Bu doğal nötralizasyona sahip olduğunuzda, su sıcaklığı eşittir. Termal basınç sifonu böyle çalışır.
Bir kez daha buradaki su ısınıyor, basıncı artırıyor, buradaki su yavaş ama emin adımlarla soğuyor. Bu ikisi, yaklaşık aynı sıcaklıkta olan aynı PSI veya basınçta nötralize olacaktır. Bu tankı tekrar yaklaşık 130 derecede, pompasız ve sirkülasyonsuz alacaksınız. Doğru takılmışsa, bunu yapmak için termal basınç sifonunu kullanacaktır.
Eşanjörler Kurulum Öneriler
Plaka Eşanjörleri Önerileri
En önemli şey, kullanım sıcak suyu tarafında iyi kalitede bakır veya kurşunsuz pirinç kullandığınızdan emin olmanız gerektiğidir . Bu tür metalleri kullanmalısınız çünkü bu, kullanım sıcak suyu sisteminize giren sudur. Yani muhtemelen suyu içiyor olabilirsiniz ve aynı zamanda içinde banyo yapacaksınız. Lütfen kaliteli pirinç veya bakır aldığınızdan emin olun.
Plakalı Eşanjör Kurulumu SSS
Çokça karşılaştığımız bir diğer soru ise önce kullanım sıcak suyunu mu ısıtıyorsunuz yoksa önce kazanı mı yoksa sıcak hava fırınını mı ısıtıyorsunuz? Cevap, her zaman önce kullanım sıcak suyuyla gideceksiniz. Sebebi ise duş alıyorsanız ve duşunuzda birkaç derece fark oluyorsa hemen anlayacaksınız. Önce kullanım sıcak suyuyla gittiğinizden emin olun.
Bundan sonra kombinize gittiğinizde, evin sıcaklığı bir derece dışındaysa, sıcak hava sisteminde farkına bile varmazsınız. Duşla işiniz bittiğinde ve döngüden, odun kazanından veya herhangi bir geleneksel kömür kazanından veya başka bir kazan sisteminden çok fazla ısı aldığınızda, onu yakalayacak ve sıcak hava sistemini alacaktır.
Kurulum Özeti
Konuştuklarımızı kısaca gözden geçirelim. Yani, odun kazanından, kömür ocağından, kazandan, alternatif enerjili her türlü kazan sisteminden veya herhangi bir kazandan gelen su, önce içeri girecek ve kullanım sıcak suyuna vuracaksınız.
Daha sonra oradan kazanınıza, sıcak hava fırınınıza veya sahip olduğunuz herhangi bir geleneksel ısıtma sistemine ve ardından odun, kömür veya alternatif enerji kazanınıza geri döneceksiniz. Gerçekten yapmanız gereken tek şey bu, bu plakalı ısı eşanjörlerinin montajı bu kadar basit.
İşin güzel yanı, kullanılmadıkları zaman su, plakalı eşanjörünüzden kullanım sıcak suyu boylerine doğru akacak ve boyler monte edilmeden önceki gibi çalışacaktır. Yapmanız gereken başka bir şey yok.
Plaka eşanjör aslında depodan daha biraz daha sıcak için ayarlanmış tankı ısınır. Yani ne olacak, tank asla bobin sistemini gerçekten açmayacak. Sıcak su deposu, yalnızca odun kazanınızı kullanmayı bıraktığınızda serpantin sistemini çalıştıracaktır. Ve bu, kazanınız yaklaşık 180 derecedeyse geçerlidir. Kazanınızı bundan biraz daha soğuk çalıştırıyorsanız, bunun içindeki bobinler açılabilir.
Herhangi bir öneriniz veya anlamadığınız alanlar veya video görmek istediğiniz bir bölüm varsa, bizi arayın , önerilerinizi duymak isteriz.