Kombi 3 Bar Vana Emniyet Ventili Nasıl Değiştirirsiniz ? Müşterilerimizde sıkça karşılaştığımız bir sorun “basınç tahliye vanam neden damlıyor” veya “kombim basınç kaybediyor”. Bir basınç tahliye vanası, sızdırmaz bir ısıtma sistemi içinde basınç birikmesini önlemek için bir kazan üzerinde bir güvenlik cihazı olarak çalışır. Örneğin, genleşme tankına giden hortum tıkanırsa veya genleşme kabının kendisi arızalanırsa, ısıtma sistemindeki basınç, suyun genişleyecek hiçbir yeri olmadığından artacaktır. Sistemdeki basınç, Hibe basınç tahliye vanasının derecesiyle eşleştiğinde, su, Hibe 3 Bar basınç tahliye vanasından geçmeye başlayacaktır.
Kombi 3 Bar Vana Emniyet Ventili Nasıl Değiştirilir ?
Kombi 3 Bar Vana Emniyet Ventili Nasıl Değiştirirsiniz ? Basınç tahliye valfi arızasının yaygın nedenleri, genleşme kabı içindeki balonun arızalanması veya genleşme kabı hortumunun tıkanması olabilir. Genleşme kabını kontrol etmenin bir yolu, Schrader valfinin kapağını çıkarmak ve valften su gelirse kap arızalıysa kap içindeki basıncı test etmektir. Bir basınç tahliye vanası su geçirmeye başladığında, vanayı kazan içinde arızalı olan parça ile birlikte değiştirmek iyi bir uygulamadır.
Sızıntının nedeni arızalı bir valf ise, aynı çalışma basıncına ayarlanmış servis verilebilir bir parça ile değiştirilir. Bir su ısıtıcısının montajı sırasında bile değiştirirken veya daha iyisi, ucuz Çin ürünlerini kullanmamaya çalışın. Ailenizin güvenliğinin doğrudan vanaya bağlı olduğunu unutmayın. Aynı ayrılmaz tasarıma sahip iyi İtalyan emniyet valfleri, birkaç kat daha pahalı olmasına rağmen, bir kez satın alınır. Uygulamanın gösterdiği gibi, gelecekte onlarla ilgili herhangi bir sorun yok. Cihazın tahliye çıkışına esnek şeffaf bir hortum bağlayın. Bu, parçanın çalışmasını görsel olarak değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Hortumun ucunu bir gidere veya uygun bir kaba yerleştirin.
Tanınmış üreticilerin ürünleri güvenilir ve dayanıklıdır
Valfi değiştirmek veya temizlemek için çıkarmak için bir sıhhi tesisat ve ayarlanabilir anahtara ihtiyacınız olacaktır. İş aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:
- Kombiyi ağdan ayırın;
- Su ısıtıcısına giden soğuk su besleme musluğunu kapatın;
- Sıcak su musluklarını açın ve kaptan tamamen boşaltın;
- Emniyet valfindeki kola basın ve kalan sıvıyı tanktan çıkarın;
- Soğuk su boru hattını emniyet valfinden ayırın;
- Vanayı sökün.
- Temizledikten veya değiştirdikten sonra, parça ters sırada yeniden takılır.
Basınç tahliye vanasının sızdırmasına ne sebep olabilir?
Kombinizin PRV’sinin sızdırmasının birçok nedeni vardır. Valfin etrafındaki conta aşınmış olabilir veya valf, kireç veya pas gibi diğer kalıntı türleri ile tıkanmış olabilir. Isıtma sistemi içindeki kir ve birikintilerin neden olduğu tıkanıklıklar vananın düzgün kapanmasını engelleyebilir. Valfinizin uygun şekilde kalifiye bir ısıtma mühendisi tarafından iyice temizlenmesini veya yıkanmasını sağlayabilirsiniz. Bu, yayın yukarı veya aşağı hareket etmesini engelleyebilecek herhangi bir tıkanıklıktan kurtulacaktır. Isıtma sisteminizin temizlenmesi de tavsiye edilir, aksi takdirde PRV’deki tıkanıklık geri gelebilir.
Kombi 3 Bar Vana Emniyet Ventili Değişimi
PRV’nizi yenisiyle değiştirdiyseniz ve sızdırmaya devam ediyorsa, kazanın dahili genleşme kabında bir sorun olabilir . Kombiniz ısıtma sistemindeki soğuk suyu ısıttıkça su genleşecektir. Genleşme kabı, sistem üzerindeki basıncın hafifletilmesine yardımcı olmak için bu fazla suyun gidebileceği alan sağlar. Kombinizin basıncı çok yüksekse, bunun nedeni PRV’nin yanlış çalışmasından ziyade genleşme tankı ile ilgili bir sorun olabilir. Bunu sizin için kontrol etmesi için uygun kalifiye bir ısıtma mühendisi aramalısınız.
Basınç tahliye vanaları ne sıklıkla değiştirilmelidir?
PRV, kazan servisine her gittiğinizde, yaklaşık 12 ayda bir test edilmeli ve her üç ila beş yılda bir değiştirilmelidir. Daha sık sızıntı yapmaya başladığını veya sürekli onarıma ihtiyaç duyduğunu fark ederseniz, değiştirmeye değer. Uygun kalifiye bir ısıtma servisi sizin için vanaya bakabilir ve değiştirmenin gerekli olup olmadığını değerlendirebilir.