• 365 Gün Açığız.

  • merkezteknikservis@gmail.com

  • Çağrı Merkezi (0850) 333 1 687

Yazıcı Tarayıcı Hataları Ve Arıza Nedenleri

Yazıcı Tarayıcı Hataları Ve Arıza Nedenleri Yazıcınız artık yazdırmak istemiyor mu? Baskılarınızın kalitesi düştü mü? İş yazıcınızda bir hata mesajı mı var? Bir servis teknisyenini aramadan önce, sorunu kendi başınıza kolayca çözemeyeceğinizden emin olun. En yaygın yazıcı hatalarını  keşfedin.

Yazıcı Tarayıcı Hata Ve Arıza Çözümleri

  • Yazıcı neden tarama yapmaz?
  • Yazıcı neden hata veriyor?
  • Tarayıcı Hatası 22 ne demek?
  • Yazıcı hatası nedir?

Taramaya, kopyalamaya veya fakslamaya çalışırken bir Tarayıcı hatası. Faks taranamıyor, kopyalanamıyor veya gönderilemiyor “veya” Tarayıcı Sistemi Arızası “hatası görüntüleniyor. Tüm büyük markalarda yüksek kaliteli mürekkep ve toner kartuşları tedarik etme konusundaki sektör uzmanlığımız ve deneyimimizle desteklenen yazıcı hata kodlarının ne kadar sinir bozucu olabileceğinin farkındayız. Neyse ki, bir Canon, HP, Brother veya Epson yazıcı kullanırken ortaya çıkabilecek kapsamlı bir kod listesi oluşturduk.

Tüm Yazıcı Markaların Hata kod Listeleri :

Artık en yaygın yazıcı arızasını bildiğinize göre, sorununuza neyin sebep olduğunu öğrenebilirsiniz. Belgelerinizi yine de doğru şekilde yazdıramıyorsanız, her zaman üreticinin müşteri hizmetleri yardım hattına başvurabilirsiniz. Parçaların veya sarf malzemelerinin (mürekkep kartuşları ve tonerler) değişimi için, kişiselleştirilmiş tavsiye için servis telefondan sohbet yoluyla veya ücretsiz olarak bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!

Yazıcı Arızalarının En Yaygın Nedenleri ve Bunları Kendiniz Nasıl Tespit Edebilirsiniz

Günümüzde kişisel ve mesleki hayatımızın ancak hızlı bilgi aktarımı ve erişimi olduğunda sorunsuz ilerlediğini söylemek yanlış olmaz. Bu çağ oldukça haklı olarak bilgi çağı olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle, sorunsuz bilgi aktarımı, devam etmemiz için son derece önemlidir. Bunu başarmak için en temel gereksinim, düzenli kullanım cihazlarımızın her zaman çalışmaya hazır olduğundan emin olmaktır.

Profesyonel alanlarda pek çok faydası olan bu tür cihazlardan biri de yazıcıdır. Ancak, yazıcılar oldukça kırılgan cihazlardır. Bu, bir yazıcının arızalanma olasılığının her zaman yüksek olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, kesinti süresinden kaynaklanan kayıpları önlemek için herkesin yazıcı sorunlarını nasıl tespit edip çözeceğini bilmesi gerekir.

Bu yazıda, yaygın yazıcı sorunlarını ayrıntılı olarak tartışacağız ve bu sorunları bir patron gibi nasıl çözeceğinizi anlatacağız!

Yaygın Yazıcı Sorunları Nelerdi  Nasıl Tanımlanır ?

1. Kağıt Sıkışmaları

Eski yazıcılardan modern yazıcılara kadar, hala devam eden ve her zamanki kadar rahatsız edici bir sorun kağıt sıkışmasıdır. Kağıt sıkışması ayrıca tüm dünyada en yaygın olarak bildirilen yazıcı sorunudur. Teknolojinin sıkışma olasılığını ortadan kaldırmada başarısız olması can sıkıcı olsa da, bu sorunla karşı karşıya kalmanızın birçok nedeni olabilir.

● Kağıdı Yanlış Yerleştirme

Sıkışmanın en temel nedeni, kağıtların yanlış yerleştirilmesidir. Bir seferde yalnızca birkaç sayfayla uğraşırken bu sorunla karşılaşmazsınız. Toplu yazdırma yaptığınızda, yanlış kağıt konumlandırma sorunları sıklaşır. Kağıtların katlanması, eşit olmayan kenar boşlukları, sayfaların birbirine yapışması, kağıtların yıpranması ve bazen tepsinin aşırı yüklenmesi sıkışmaya neden olabilir. Bu nedenle, kağıt sıkışmalarının oluşmadığından emin olmak için sayfaları kontrol etmek çok önemlidir.

Ancak, özellikle bir çok şeyi birlikte yazdırmanız gerektiğinde, göründüğü kadar kolay değildir. Yazıcının tepsisi bozulduğunda kağıt sıkışmaları da yaygındır . Kağıdın herhangi bir kesinti olmadan yazıcıdan kayabilmesi için yazıcının kaydırıcısının uygun şekilde olması gerekir.

● Hasarlı Silindirleri Kontrol Edin

Kağıt sıkışmasından yazıcının silindiri de sorumlu olabilir. Genellikle, çok kullanılmış yazıcıları kullandığınızda, silindir yol verme eğilimindedir. Yazıcıların dikkatli kullanımı herhangi bir aşınma ve yıpranmayı etkili bir şekilde önlerken, yazıcının yanlış kullanılması kesinlikle silindirine geri dönülemez şekilde zarar verebilir.

● Kötü Kağıt Kalitesi

Tüm yaygın kullanıcı ve yazıcıyla ilgili hataların yanı sıra, kağıt sıkışmasından da kağıdın kendisi sorumlu olabilir. Ticari baskı ajansları tarafından genellikle tasarruf etmek için kullanılan düşük kaliteli kağıtlar çok yakında pul pul dökülmeye başlar. Bu pullar veya kağıt parçaları yazıcının içinde sıkışır ve ikincil sorunlara da neden olabilir. Düşük kaliteli kağıt, normal kağıttan daha incedir. Bu nedenle, yıpranmaya başlamasa bile arkasında genellikle kağıt tozu olarak adlandırılan toz halinde bir madde bırakır. Bu toz yazıcının farklı bölümlerinde birikir ve hasara neden olur.

● Sızdıran Kartuşlar

Son olarak sorun kartuşta da olabilir. Şirketten orijinal kartuş satın alırsanız, daha az sapma şansınız olur. Ancak, yerel ve düşük kaliteli kartuşlar çok fazla sızıntı yapma eğilimindedir ve mürekkep damlaları kuruduktan sonra kağıt sıkışmalarına neden olabilir.

2. Solma ve Gölgelenme Sorunları

Çoğu zaman, bir kartuş değiştirilip mürekkebi yeniden doldurulduktan sonra bile yazıcı hala çok açık renkli görüntüler basar. Yazıcı bu haliyle gayet iyi çalışıyor, ancak çıktıda renk tonlarından ödün veriliyor. Sinir bozucu olabilir çünkü solmanın gerçek nedenini tespit etmek oldukça zordur. Sonunda sorunu teşhis edip çözebilmek için olası tüm nedenleri kontrol etmeniz gerekir.

● Kartuş Durumu Sorunu

Soluk görüntüleri fark ettiğimizde ilk içgüdümüz, kartuşun mürekkebinin azaldığını veya toner seviyelerinin düştüğünü düşünmektir. Kontrol edilmesi doğru olan şey, düşük mürekkep en olası nedendir. Kartuşu veya toneri kontrol etmek için bilgisayarınızın kontrol paneline gidin ve yazıcı özelliklerinde kartuş durumunu kontrol edin.

● Tıkalı Nozullar

Bir mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanıyorsanız, kartuşun püskürtme uçları tıkanarak çıktının solmasına neden olabilir. Genel olarak, püskürtme uçlarını düzenli aralıklarla temizlemeye çalışmalısınız, çünkü mürekkep zamanla içlerine yerleşmeye başlar, bu da nihayetinde bir tıkanmaya ve ‘hayalet’ baskılara neden olur. Toner söz konusu olduğunda, insanlar genellikle içinde mürekkep birikmesine dikkat etmezler. Tonerin bir tarafında mürekkep biriktiğinde, sayfanın bazı kısımları mükemmel bir şekilde yazdırılırken diğerleri soluklaşır.

● Isıtıcı ve Toner Sorunları

Günümüzde Lazer Yazıcılar diğer yazıcı türlerinden daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yazıcılarda toneri ısıtan bir ısıtıcı bulunur. Isıtma sırasında toner yaprağa yapışır ve ardından bir baskı oluşturur. Ancak, ideal baskılar oluşturabilmesi için kaynaştırıcının tonerle yeterince bağlanması gerekir. Bazen toner kaynaştırıcının üst silindirine yapışır ve bu sonuçta gölgeli baskılara yol açar.

Bunun olmasının nedeni, toneriniz bir kaynaştırıcının üst silindirlerine takıldığında, bir baskı tamamlandığında bazı toner parçacıklarının geride kalmasıdır. Böylece, herhangi bir sonraki baskı komutu verdiğinizde, önceki baskıdan gelen toner parçacıkları yeni baskının üzerine birikiyor. Bu, hayalet görüntü adı verilen garip bir görüntü olarak görünür.

Bu nedenle, solmanın yanı sıra, herhangi bir miktarda gölgelenme fark ederseniz, füzerlerinizi kontrol ettirmelisiniz. Toneri üst silindirlerinden ayırmak sorunu çözecektir. Kaynaştırıcı ve toneri ayıramıyorsanız bile, bu günlerde kaynaştırıcılar oldukça hazır olduğundan kolayca yenisini satın alabilirsiniz.

● Düşük Mürekkep Yoğunluğu

Son olarak, solmanın olmadığından emin olmak için yazıcı ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekir. Yazıcının soluk çıktılar vermeye başladığı birçok durumda, mürekkep/toner yoğunluğu oranı çok düşük değerlere ayarlanır. Tek yapmanız gereken ‘Aygıtlar ve Yazıcılar’ ayarlarına gitmek ve Mürekkep/toner yoğunluğunu biraz artırmak. Bazı yazıcılarda varsayılan mürekkep/toner yoğunluğu düşüktür. Bu nedenle yazıcıyı alır almaz yoğunluğu biraz arttırmalısınız ki en azından birkaç yıl herhangi bir solma sorunu yaşamamışsınız.

3. Bulaşma Sorunları

Yazıcılarla ilgili diğer bir yaygın sorun da, birkaç yıl kullandıktan sonra, her baskıdan sonra çıktının üzerine mürekkep lekelerinin yayıldığını görmeye başlayabilmenizdir. Bulaşmanın birkaç nedeni olabilir. Ayrıca, daha fazla hasar ve bulaşmanın önlenebilmesi için bulaşmanın nedenini mümkün olan en kısa sürede belirlemeniz gerekir.

● Kartuşların Kirlenmesi

Mürekkep bulaşmasının en yaygın nedeni kartuşların kirlenmesidir. Zamanla, mürekkep kartuşlarının içine farklı türde kirleticiler yerleşir. Toz, saç vb. gibi kirleticiler içlerinde çok yaygın olarak bulunur.

Bu kirleticiler büyük miktarlarda biriktiğinde, her baskı sırasında sayfa boyunca sürüklenirler. Kartuşlar temizlenmezse, yanlış besleme ve baskı hatası vakaları artmaya devam eder.

● Sayfaların Eşit Olmayan Kalınlığı

Ayrıca, yazdırma için doğru kalınlıkta sayfalar kullanmazsanız, bazen kağıdın üzerinde bulaşmalar görebilirsiniz. Bunun nedeni, önerilen değerlerden daha kalın olan sayfaların yazıcıdan kayarken bükülememesidir. Bu nedenle, mürekkep kağıda eşit olarak dağılamaz. Bu nedenle, kağıdın her tarafına gelişigüzel yayılma eğilimi gösterir ve her baskıdan sonra bulaşmaya başlarsınız. Bu sorunu önlemek için her zaman üreticinin kağıt kalınlığına ilişkin tavsiyelerine uyun.

4. Yazılım ve Bağlantı Sorunları

Yukarıda belirtilen nedenlerin tümü, yazıcıların düzgün çalışmamasının en yaygın nedenleri olsa da, yazıcınızın yazılımının iyi çalışmama olasılığı da olabilir. Çoğu zaman, yazıcı bağlantısı sıkı değildir veya yazdırılmak üzere sırada bekleyen ve temizlenemeyen çok sayıda belge vardır.

Sonuç olarak, yazıcı size herhangi bir çıktı veremez. Sürücülerle ilgili sorunlar da yazıcınızın yanıt verme hızını azaltabilir. Tüm bu sorunlar doğrudan yazıcı veya donanımıyla ilgili değildir. Bu sorunlardan kurtulmak için yazılımla veya bir bütün olarak PC ile ilgili sorunları gidermeniz gerekir.

Yaygın Yazıcı Sorunları Nasıl Çözülür?

1. Kağıt Sıkışmalarını Önleme

Daha önce de belirtildiği gibi, yazıcılarda kağıt sıkışması sorunlarıyla karşılaşmak kaçınılmazdır. Ancak, bu soruna sık sık tanık olmamak için aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var. Öncelikle her zaman kağıdın yükleme işlemine dikkat edin. Kağıdın düz girdiğinden ve hiçbir şekilde katlanmadığından emin olun. Ayrıca, uçları yıpranmış sayfalar baskı için kullanılmamalıdır.

Sayfaları yazıcının tepsisine yüklemeden önce tepsinin bileşenlerinin uygun şekilde olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, tepsiyi her zaman aşırı yüklemekten kaçının. Bu sayede her yaprağı düzgün bir şekilde kontrol edebileceksiniz ve kağıtların yazıcının içine sıkışma olasılığı çok daha az olacaktır.

Tüm bu önlemlerin yanı sıra kaliteli kağıt kullandığınızdan emin olmanız da önemlidir. Ayrıca, yalnızca tek bir kağıt türü denemeli ve kullanmalısınız. Farklı türdeki kağıtların karıştırılması kafa karışıklığına neden olur ve yazdırma işleminin ortasında kağıdın sıkışmasına neden olur.

2. Solma ve Gölgelenmeyle Başa Çıkma

Solma ve gölgelenme sorunlarını çözmek için önce kartuş durumunu kontrol etmelisiniz. Kartuşta gözle görülür bir değişiklik görmüyorsanız püskürtme uçlarını temizlemeyi deneyin. Bunu yapmak için yazıcınızı kapatmanız ve kartuşu çıkarmanız yeterlidir. Ardından, mürekkep kalıntılarını gidermek için hafifçe nemlendirilmiş bir bez kullanarak püskürtme uçlarını nazikçe temizleyin. Lazer yazıcınız varsa, toner kartuşunun mürekkebini eşit olarak dağıtmayı deneyin.

Bunu yapmak için toneri her yöne nazikçe sallamanız gerekir. Yazıcının bitişik parçalarına zarar verebileceğinden, bunu yaparken aşırı güç kullanmadığınızdan emin olun. Toner tozunun bu şekilde yeniden dağıtılması, mürekkep seviyeleri düşük olduğunda bile faydalı bir tekniktir. Bu teknik, mürekkebi yeniden doldurmadan önce birkaç baskı daha almanıza kesinlikle yardımcı olacaktır.

Çok sık gölgelenme sorunlarıyla karşılaşıyorsanız, füzeri değiştirmek en iyi seçenektir. Füzerler oldukça kolay temin edilebilir ve çok pahalı değildir. Bir kaynaştırıcıyı değiştirmek kolaydır ve sorununuzu tamamen çözecektir. Alternatif olarak, yazıcının transfer silindirini yeniden konumlandırmayı deneyebilirsiniz. Daha düz bir konuma getirmek, gölgelenmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

3. Lekelerden Kurtulmak

Bulaşma sorunlarını çözmenin en kullanışlı yöntemi, yazıcınızın içini düzenli olarak temizlemektir. Her yazıcı kılavuzunda, kartuşun iç bölmelerini temizlemek için talimatlar bulunur. İnce bir bez kullanarak toz, saç vb. kirleticileri temizleyebilirsiniz. Daha temiz bir kartuş ayrıca mürekkep dağılımının eşit olmasını ve çıktı kalitesinin iyi olmasını sağlar.

Bulaşmayı önlemenin bir başka yolu da baskı için esnek sayfalar kullanmaktır. Kağıdın esnekliği, bükülmesine ve mürekkep sızıntısının belirgin olduğu kısımlarla temas etmemesine izin verecektir. Ayrıca, esnek sayfalar olsun ya da olmasın, bulaşma sık oluyorsa çift taraflı baskıdan kaçınmayı deneyin.

4. Diğer Çözümler

Bağlantı ve yazılımla ilgili diğer sorunlar için, tüm yazıcı bağlantılarının sıkı olduğundan ve sürücülerin verimli çalıştığından emin olmalısınız. Bir yazıcı kablosunu diğer birkaç çevre biriminin bağlı olduğu bir noktaya bağlamayı denediğinizde bağlantı sorunları sıklıkla görülür. Bu durumda çok fazla isabet ve denemeye ihtiyacınız olabilir. Yazıcıyı yeniden bağlamak, yeni kablolar kullanmak, bağlantı ayarlarını değiştirmek vb., bir teknisyene başvurmadan önce kesinlikle denemeniz gereken şeylerden bazılarıdır.

Sonuç

Gördüğünüz gibi, yönetilmesi de çok zor olmayan birkaç yazıcı sorunu kaynağı var. Buradaki anahtar, sorunu anında ve etkili bir şekilde tespit etmek ve teşhis etmektir. Tüm yaygın baskı sorunlarını tartışmış olsak da, bir teknisyenden veya uzmandan yardım almanın tek çıkış yolu olduğu durumlar olabilir.

Ancak, yazdırma sorunlarının çoğu için bu satırları düşünmek ve sorun giderme yöntemlerimizi denemek kesinlikle yardımcı olacaktır. Teknoloji ilerledikçe, özel yazıcı sorun giderme sistemleri de geliştirilmektedir. Yakında, yazdırma sorunlarını kendi başlarına algılayacak ve yönetecek yazılımlar olacak. Ancak o zamana kadar tek başımızayız ve yazıcı sorunlarını en kısa sürede nasıl çözeceğinizi öğrenmeniz size yardımcı olacaktır.

Uzmana Sorun

Şimdi Servisi Ara