Ocak Çakmağı Ateşlemiyor ? Lezzetli bir yemek pişirmek üzeresiniz ve gaz sobasının tutuşmasının durduğunu fark ettiniz mi? Ne öfke! Ama panik yapmayın. Aşağıda, gazlı ocaktaki alevin artık yanmamasının olası nedenlerini size göstereceğiz.
MEME TIKALI
meme tıkalı Gazlı ocağınız yanmıyorsa sorun memede olabilir. Süt veya su gibi sıvılar pişirme sırasında taşarsa veya ocağı temizlemek için deterjan kullandıysanız, başlık tıkanmış olabilir. Sonra bir kıvılcım oluşur, ancak gaz brülöre ulaşmaz, böylece alev oluşmaz. Nozula erişmek ve tıkanıklıkları temizlemek için brülörü ve brülör kapağını çıkarın. Başlık çok tıkalıysa basit bir diş fırçası veya ince bir iğne kullanın.
Pratik İpuçları: Meme açma deliğini büyütmemeye dikkat edin. Bu deliğin çapı kesin olarak tanımlanmıştır ve önemlidir: tamamen tıkanmadıkça (örneğin yanmış şekerle) değiştirilmemelidir.
TERMOKUPL ARIZALI
Termokupl arızalı Çoğu gazlı ocak, güvenlik cihazı görevi gören bir termokupl ile donatılmıştır. Bir alevin gerçekten üretilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Alev herhangi bir nedenle sönerse, artık termokupl dokunmaz, bu da brülör valfinin otomatik olarak kapandığı anlamına gelir. Alev oluşturmak için ateşleme düğmesine en az 10 saniye basarsanız ve düğmeyi bıraktığınız anda alev sönerse, termokupl mutlaka değiştirilmelidir. Brülör kapağının yanındaki çubuğu kontrol edin: bükülmemeli veya başka şekilde hasar görmemeli ve alev sürekli olarak temas etmelidir. Çoğu durumda, arıza göz önüne alındığında, termokuplun değiştirilmesi gerekecektir.
VALF “KISILMIŞ” KONUMDA
Valf “kısılmış” konumda Her ocaktaki gaz vanası, bir ayar vidası kullanılarak ayarlanabilir. Onların yardımıyla, kontrol kolu minimumdayken, yani “kısılmış” konumdayken akış hızını belirlersiniz (bulaşıkları kızartmak için düşük alev ayarı kullanılır). Gaz akışı «kısılmış» konumda çok düşükse, ocak alevi artık ateşlenemez. Bu nedenle vidayı doğru şekilde ayarlayın: alevi küçültmek için sağa, büyütmek için sola.
HAVA BESLEMESİ KÖTÜ AYARLANMIŞ
Hava beslemesi kötü ayarlanmış Bazı eski brülörler, daha fazla veya daha az hava girmesini sağlayacak şekilde ayarlanabilir, bu da daha sonra gazla karışır: hava ayar halkası bu ayarı halleder. İki bileşen birbiriyle tam olarak eşleşmezse, gazlı ocak tutuşamaz. Doğru gaz ve hava karışımı, alevin oluşmasını ve alevin stabilize olmasını ve duman oluşmamasını sağlar. Bu nedenle hava akışı doğru şekilde ayarlanmalıdır. Ayarı değiştirmek isterseniz, hava ayar halkasını kaydırmanız yeterlidir.
BRÜLÖR KAPAĞINDAKİ DELİKLER TIKALI
Brülör kapağındaki delikler tıkalı Pişirmek için ihtiyacınız olan alev, bek kapağındaki deliklerden gelir. Bu delikler örneğin kir veya yağ ile tıkanırsa alev kaçamaz ve boğulur. Sorunu çözmek için dar uçlu bir alet kullanarak deliklerin blokajını açmanız yeterlidir. Örneğin, bir kürdan kullanabilirsiniz.
BRÜLÖR KAPAĞINDAKİ DELİKLER SUYLA DOLU
Brülör kapağındaki delikler suyla dolu Yakın zamanda brülör kapağını temizlediniz ve taştı mı? Ocak kapağı deliklerindeki su da gazlı ocağın tutuşmasını engelleyebilir. Her şeyi düzene sokmak için brülör kapağını kurulayın.
BUJİ ÇATLAMIŞ VEYA HASAR GÖRMÜŞ
Buji çatlamış veya hasar görmüş Ocağın seramik ve bir metal parçasından oluşan bujisi, gazı tutuşturan bir kıvılcım oluşmasını sağlar. Bu kıvılcım olmadan alev olmaz. Bir kıvılcımın oluşması yeterli değil, doğru yerde yapılması gerekiyor. Buji arızalıysa, kıvılcım hiç üretilmeyebilir, çok zayıf veya yanlış yerde üretilebilir. Tüm bu durumlarda, gaz ateşlenemez. Ocağın tekrar çalışabilmesi için arızalı bujinin değiştirilmesi gerekir.
MANYETO ARIZALI
MANYETO arızalı Ateşleyici, bir kıvılcım oluşturmak için bujiyi besler. Gazlı ocaktaki ateşleyici çalışmayı durdurursa, buji kıvılcım üretemez ve dolayısıyla alev oluşamaz. Tüm pişirme yüzeyleri daha sonra ateşleme probleminden etkilenir. Sorunun daha spesifik bir nedenini bulmak için parçalara ayırmak mümkün olmadığından ateşleyiciyi tamamen değiştirmeniz gerekecektir.
BORULARDA HAVA VAR
borularda hava var Hortumu veya gaz tüpünü değiştirdikten sonra gaz brülörleriniz ateş almayı keserse, hatlarda büyük olasılıkla hava vardır. Bu hava, sorunun doğrudan nedenidir ve boruların havalandırılmasıyla ortadan kaldırılmalıdır. Eğer öyleyse, hatları havalandırmak için en büyük brülörünüzü birkaç saniye açık bırakın. Ardından küçük brülörü yakarak bir deneyin.
BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ DEVREYE GİRDİ
Basınç düşürücü devreye girdi Gaz tüpleri, amacı silindir ile bağlantı hortumu arasındaki gaz basıncını azaltmak olan bir basınç düşürücü ile donatılmıştır. Üreticiler, büyük miktarda gazın kaçması durumunda yeni basınç düşürücülere ek bir güvenlik cihazı eklemiştir. Örneğin, gaz sobasını aniden çektiğiniz için gaz hortumu koparsa, gaz beslemesi otomatik olarak duracaktır. Gaz tüpünü her değiştirdiğinizde veya gaz tüpünü her açtığınızda veya kapattığınızda, basınç düşürücünün güvenlik kolunun devreye girmesi için bir düğmeye basmanız gerekir.