Kombi Petekler Üstü Sıcak Altı Soğuk Olması ?

Kombi Petekler Üstü Sıcak Altı Soğuk Olması ? Böyle bir sorun ile karşılaşılmışsa, sebebi kombinin girişinde bulunan filtrelerde tıkama olabileceğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun haricinde peteklerde tıkanıklık varsa, kombide sıcak su kısmı ile kalorifer kısmını ayıran vanalarda sorun varsa yine bu tür sorunla karşılaşmak mümkündür. Bunun sonucunda peteklerde dengesiz bir ısınma gözlenebilir. Tesisatta da sorun yaşanabilme ihtimali olduğundan, böyle bir durumda yetkili servis gerekeni yapacaktır.

Petekler Altı Neden Isınmaz ?

  • Kalorifer peteklerinin üstü sıcak altı neden soğuk olur?
  • Peteklerin neden sadece üstü ısınıyor?
  • Kombi neden peteklere sicak su vermez?
  • Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

Ne yapmamalı

Kombi Petekler Üstü Sıcak Altı Soğuk Olması ? Birçoğumuz radyatörlerimizde soğuk lekeler fark ettiğimizde, ortak bir çözüm termostatı yükseltmektir. Ancak bu, radyatörlerinizdeki soğuk lekelerin nedenini asla ele almayacaktır. Yapacağı tek şey ısınma faturanızı artırmak. Ve kazanınız bazı radyatörleri diğerlerinden daha fazla ısıtmak için daha çok çalışıyorsa, yine de büyük bir enerji verimliliği elde edemezsiniz.

Kombi açık olduğu halde petekler neden ısınmaz ?

Radyatörünüze teraziyi iade etmek nispeten kolaydır. Ancak sorunu çözmek için önce onu anlamak önemlidir. Radyatörünüzün altta soğuk olmasının en olası nedenine bir göz atalım .

Radyatörün neden üstte sıcak ve altta soğuk ?

Kombi Petekler Üstü Sıcak Altı Soğuk Olması ? Ne yazık ki, en yaygın suçlu güzel biri değil. Açıkça söylemek gerekirse… sorun çamur! Doğru. Radyatörleriniz büyük olasılıkla çamurla doludur. Ve bir radyatörün iç işleyişinde çamur biriktiğinde, suyun içlerinden düzgün bir şekilde geçmesini engelleyebilir. Bu nedenle, yukarıda belirtilen soğuk lekeleri elde edersiniz. Çamurun ağırlığı batmasına neden olduğu için su giriş ve çıkış noktalarının bulunduğu dibe ve ortasına yerleşme eğiliminde olmasının nedeni budur. Radyatörlerinizin çalışmayı durdurmasının birçok nedeni vardır , ancak bu, radyatörlerin alt kısımlarının üstten daha soğuk olmasının en yaygın nedenidir.

Peteklerin üstü sıcak altı soğuk

Kimse evlerinin iğrenç çamurla dolduğunu düşünmekten hoşlanmaz. Ancak ne yazık ki, çoğu evin borularının ve radyatörlerinin yapıldığı malzemeler, bunları önlemek için aktif adımlar atmazsanız çamur ve tıkanmayı kaçınılmaz hale getirir .

Radyatörler demir veya çelikten yapılır. İçlerinden su her gün geçerken manyetit ve hematit gibi demir bileşikleri oluşur. Bu demir oksitlerin yanı sıra, suyunuzdaki kireç ve diğer mineral birikintileri radyatörünüzde birikebilir. Bu birikintiler biriktikçe, radyatörün akış kanallarında bir tıkanma oluşana kadar daha fazla madde toplayabilirler.

Radyatör içindeki su basıncı bu tıkanıklığı gidermek için yetersizdir ve bu nedenle zaman içinde yavaş ve kademeli olarak birikebilir ve sonunda giderek daha fazla kanalı tıkayabilir. Bu, radyatörün tüm alt kısmının herhangi bir sıcak suya erişmesini engelleyebilir. Radyatörünüzün altında hafif bir sıcaklık hissedebilirsiniz, ancak bu muhtemelen herhangi bir sıcak sudan ziyade metalin kendisi (ve daha az ölçüde çamur) tarafından iletilen artık ısıdır.

Harekete geçme ve radyatör çamurunun evinizin ısınmasını verimliliğinden mahrum etmesini önlemenin zamanı geldi.

Altta soğuk olan radyatörler nasıl düzeltilir ?

Ne yazık ki, radyatörlerin dipte soğumasına neden olan çamurlu maden yataklarının kendi başlarına düzeltilmesi pek olası değildir. Gerçekten de, sorunu ne kadar uzun süre gözetimsiz bırakırsanız, çamur birikintileri birikmeye devam ettiğinden, muhtemelen o kadar çok sorun yaşarsınız. Dahası, zamanla radyatörlerinizdeki tortu birikintileri kazanınız için sorun yaratmaya başlayabilir.

Bununla birlikte, iyi haber şu ki, iğrenç şeyleri temizlemenin ve radyatörlerinizi eski verimliliğine geri getirmenin birkaç yolu var. Kendine güvenen bir usta iseniz, bir tesisatçı veya ısıtma ustası aramanıza bile gerek olmayabilir . Radyatörlerinizdeki çamuru temizlemenin bazı yollarına bir göz atalım.

Manuel yıkama

Bir tesisatçı yardımı olmadan manuel yıkama veya boşaltma yapılabilir. Aslında, radyatörünüzden yalnızca biri etkilenirse, bu, evinize enerji verimliliğini geri kazandırmak için gereken tek çözüm olabilir. İşte bunu nasıl yapıyorsun;

  1. İlk adım, radyatörü izole etmektir. Termostatik radyatör vananızı (eğer varsa) sıfıra çevirin ve diğer ucundaki geri dönüş vanasını bir anahtarla kapatın. Bu büyük olasılıkla plastik bir kapakla kapatılacaktır. Valfi kapatmak için büyük olasılıkla yalnızca çeyrek ila yarım dönüş yapmanız gerekecek ve bunu çok daha sonra açmalısınız.
  2. Suyun dökülmesini önlemek için, konektör somunlarının altına eski bir havlu, giysi veya paçavra yerleştirin. Suyu toplamak için havlunun üzerine büyük bir kase de koymak isteyeceksin.
  3. Radyatör somunlarını hafifçe çevirin. Biraz siyah su damlayabilir. Merak etmeyin, bu tamamen normaldir.
  4. Bir hava tahliye anahtarı kullanarak radyatörün üst kısmındaki tahliye vanasını açın. Bu, havanın radyatörden akmaya başlamasını sağlayacak ve yeni gevşetilen somunların yakınından su dökülmeye başlayacaktır. Kaseniz büyük olasılıkla çabuk dolacaktır, bu nedenle birden fazla kase veya kova bulundurmak iyi bir fikirdir.
  5. Su tamamen boşaldığında, vanaları tamamen açın ve radyatörü braketlerinden çıkarın.
  6. Radyatörü dışarı çıkarın ve bir ucuna bir bahçe hortumu takın. Diğer taraftan su temiz çıkana kadar radyatörü hortumla yıkayın. Ekstra rahatlık için hortumu farklı açıklıklarda deneyebilirsiniz.
  7. Radyatörü tekrar içeri getirin ve braketlerine geri yerleştirin. Daha sonra, boruları somunlara yeniden takın ve her iki valfi de önceki konumlarına geri getirin. Su, radyatörü hemen doldurmaya başlayacaktır, bu nedenle, radyatörden su çıktığını görmeye başlar başlamaz hava alma vanasını kapatmak için hava alma anahtarınızı hazır bulundurmanız gerekir.
  8. Geleneksel besleme ve genleşme sistemleri kendilerini yeniden basınçlandıracaktır. Bununla birlikte, basınçlı bir sisteminiz varsa, gerekli basıncı oluşturmak için döngüye daha fazla su eklemeniz gerekebilir.

Güçlü yıkama

Bir powerflush , manuel yıkamayla tamamen aynı prensiplere göre çalışır. Ancak radyatör sökülmez veya dışarı çıkarılmaz. Bunun yerine, basınçlı suyu sistemden geçirmek için uzman ekipman kullanılır. Muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi, doğru şekilde yapılmazsa bu büyük bir karışıklığa neden olabilir. İşte bu yüzden, profesyonel bir tesisatçıya bir sifon bırakılması en iyisidir. Altta soğuk olan birkaç radyatörünüz varsa, güçlü bir yıkama en iyi seçenektir.

Kimyasal yıkama

Son olarak, radyatörünüze kimyasal bir temizlik maddesi eklemenin, tahliyenize kimyasal bir temizleyici dökmek gibi sorunu çözdüğünü fark edebilirsiniz. Çoğu durumda, temizlik maddesi sistemde bir haftaya kadar bırakılabilse de yaklaşık bir saat içinde sisteme girer. Yine, bu en iyi bir ısıtma mühendisi veya tesisatçı tarafından yapılır.

Radyatörlerin alt kısımda soğumasını önleme

Eski bir söze göre, bir gram önleme, bir kilo tedaviye değer. Ve bugünlerde metrik sistemi kullansak da, bu hala oldukça sağlam bir tavsiye.

Gelecekte çamur oluşumunu önleyebileceğiniz bazı yollar şunlardır;

Ölçek düşürücü

Kireç azaltıcı, çamur oluşumunu şiddetlendirebilecek kireci azaltmak için suyunuza eklenebilecek bir maddedir. Sert su bölgelerindeki evler için harika bir çözüm.

Suyunuza bir merkezi ısıtma engelleyici ekleyin 

Merkezi ısıtma inhibitörü, sistemi kaplayarak ve suyun sorunsuz bir şekilde akmasını sağlayarak kireç ve çamur oluşumunu önlemek için sisteminize eklenebilecek başka bir kimyasaldır.

Manyetik bir filtre takın

Son olarak, herhangi bir merkezi ısıtma sistemine bir manyetik filtre takılabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, radyatörünüzde birikmeye ve ısınmanızda sorunlara neden olmadan önce pas, çamur ve diğer metal kalıntıları çeker.

Radyatörlerinizi çamurdan nasıl kurtaracağınızı ve gelecekteki birikmeleri nasıl önleyeceğinizi bildiğinizde, radyatörlerinizdeki soğuk noktalara sonsuza kadar veda edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Servis Çağrı Merkezi