Bulaşık Makinesi Sesli Çalışıyor ?

Bulaşık Makinesi Sesli Çalışıyor ? Bulaşık makinenizden çok fazla ses çıkabilir ve herhangi bir ses oldukça endişe verici olabilir. Tipik olarak, cihazınız alışmadığı yeni sesler çıkarıyorsa, bu iyiye işaret değildir. Ancak bulaşık makinenizin çıkardığı her ses ciddi bir sorun olduğu anlamına gelmez. Bulaşık makineniz korkunç yeni bir ses çıkarıyorsa, bunun bir sorun olup olmadığını teşhis etmenize yardımcı olabiliriz.

Bulaşık Makinesinde Gürültülü Yıkama

  • Bulaşık makinesi ses çıkarıyor ne yapmalıyım?
  • Bulaşık makinesi çalışırken neden ses yapar?
  • Bulaşık Makinesi neden sesli çalışır?
  • Bulaşık makinesi kapalıyken neden ses çıkarır?

Bulaşık Makinesi Gürültüsü: Ana Nedenler ve Çözümler

Bulaşık Makinesi Sesli Çalışıyor ? Mutfakta sadık bir asistanın, bir bulaşık makinesinin mutlu sahibi olan siz, aniden makinenizin normalden daha yüksek sesle çalışmaya başladığını fark ettiniz . Sorun nedir ve bu konuda ne yapmalı?

Servis merkezine başvurmadan önce, nedenini kendimiz bulmaya çalışacağız.

Normal gürültü seviyesi nedir

Bulaşık Makinesi Sesli Çalışıyor ? Makinenin çalışması için belirli bir gürültü seviyesi normaldir. Ortalama bulaşık makinesi 49 dB’de çalışır. Bu gösterge, pencerenin dışındaki yağmur gürültüsü seviyesine veya odadaki rahat bir sohbete karşılık gelir. Çalışma sırasında bulaşık makinesi sesleri doğaldır. Makinenin su aldığını / boşalttığını ve bazen sebil kapağının bile aniden açıldığını duyabilirsiniz. Makinenin çalışması sırasında bu seslerin varlığı normaldir ancak işitmeyi kesmemelidir.

Bulaşık makinesinin çalışma sırasında olağandışı sesler çıkarmasını önlemek için uyulması gereken birkaç temel kural vardır. Anormal gürültünün varlığını zaten fark ettiyseniz, aşağıdaki talimatları izleyin.

  1. Bulaşık makinesinin doğru kurulup kurulmadığını kontrol edin.
    Bir seviye alın ve bulaşık makinesinin doğru takıldığını kontrol edin. Bulaşık makinesi düz bir yüzeyde olmalı ve iyice sabitlenmiş olmalıdır. Bu, makine mekanizmasında doğru yükü oluşturacak ve konumunu sabit hale getirecektir. Pürüzlülük bulursanız, makinenin ayaklarını ayarlayın.
  2. Bulaşıkların yıkama haznesinde doğru konumda olup olmadığını kontrol edin.
    Yanlış yerleştirilmiş bir pişirme kabı, makine çalışırken anormal ses de çıkarabilir. Bunun nedeni, sprinkler dönerken bulaşıklara dokunması veya bulaşıkların nesnelerinin birbiriyle temas etmesidir. Doğru yükleme yöntemiyle ilgili bilgiler, her makineyle birlikte verilen çalıştırma talimatlarında yer almaktadır. Bulaşıkların makine bölmesindeki düzeninin özelliklerini dikkatlice inceleyin: büyük boyutlu parçaları alt sepete yerleştirin, ayrıca çatal bıçak takımının çatal bıçak sepetine / sepetine sıkıca sabitlendiğinden emin olun. Bulaşıkların hazneye yanlış yerleştirilmesi, yalnızca gereksiz gürültünün ortaya çıkmasıyla değil, aynı zamanda püskürtme kollarının deformasyonu ve bulaşıkların zarar görmesiyle de doludur.
  3. Makinenin kullanım sıklığına dikkat edin.
    Nadiren bulaşık makinesi kullanıyorsanız, ek gürültü motor gürültüsü olabilir. Bu sorunu önlemek için haftada bir kez boş bir araba çalıştırın. Bu, cihazın tüm iç mekanizmalarının ömrünü uzatacaktır.
  4. Filtrelerinizi temizlemeyi unutmayınız.
    Her yıkama döngüsünden sonra, makinenin haznesini kontrol edin ve akan su altında yıkayarak filtrede kalan yiyecek parçacıklarını çıkarın. Filtreleme sistemini en az ayda bir kez iyice temizlemeyi unutmayın.
  5. Diğer sebepler.
    Tabii ki, bir bulaşık makinesi, diğer tüm mekanizmalar gibi, zaman içinde bazı mekanizmalarının arızalanmasına maruz kalabilir. Örneğin gürültü, rulman aşınmasıyla da ilişkilendirilebilir. Bu büyük ölçüde parçaların su ile sürekli temasından kaynaklanmaktadır. Böyle bir durum, sırayla makineyi sökecek ve arızayı giderecek olan ustabaşı için bir çağrı gerektirir.

Bulaşık Makinesinden Gelen Yüksek Sesler

Sirkülasyon Pompası

Sirkülasyon pompası motorunun zamanla aşınan yatakları vardır. Motor yatakları arızalandığında, sürekli bir drone oluştururlar. Motor yatakları arızalandıysa, tüm sirkülasyon pompasını değiştirmelisiniz.

Sirkülasyon ve Tahliye Pompası Motoru

Sirkülasyon pompası motorunun zamanla aşınan yatakları vardır. Motor yatakları arızalandığında, sürekli bir drone oluştururlar. Motor yatakları arızalandıysa, motoru değiştirin veya tüm pompa ve motor komplesini değiştirin.

Tahliye Pervanesi

Tahliye pervanesi, suyu tahliye hortumundan ve çöp öğütücüye veya tahliye hattına iter. Pervane bozuksa değiştirin.

Tahliye Pompası

Önce, pislik olmadığından emin olmak için tahliye pompasını kontrol edin. Drenaj pompası temiz olmasına rağmen hala gürültü yapıyorsa değiştirin.

Pompa ve Motor Grubu

Pompa ve motor tertibatının bir kısmı (motor yatakları, tahliye pervanesi veya yıkama pervanesi gibi) arızalı olabilir. Genellikle pompanın ayrı parçalarını değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte, pompayı parçalarını değiştirmek için sökmek istemiyorsanız veya parçalar ayrı olarak mevcut değilse, tüm pompa ve motor tertibatını değiştirebilirsiniz.

Yıkama Pervanesi

Yıkama pervanesi, suyu püskürtme kollarına zorlayan küçük bir plastik bıçaktır. Bir veya daha fazla pervane kanadı kırılırsa, bulaşık makinesi ses çıkarır. Ek olarak, pervane hasar görürse, veya eğilirse, pompa muhafazasına çarpabilir. Yıkama pervanesinde hasar olup olmadığını inceleyin. Yıkama pervanesi hasarlıysa değiştirin. Çoğu modelde, yıkama pervanesini pompa ve motor tertibatından bağımsız olarak değiştirebilirsiniz. Pervanenizin olup olmadığını belirlemek için model numaranızı arayın. değiştirilebilir. Pervane ayrı olarak değiştirilemiyorsa, tüm pompa ve motor tertibatını değiştirmeniz gerekecektir.

Su Giriş Valfi

Su giriş valfi, suyun bulaşık makinesine girmesine izin vermek için açılır. Yeni olduğunda, su giriş vanası çalışma sırasında çok sessizdir. Zamanla vana içindeki diyafram bozulur ve deforme olur. Bu deformasyon, içeri giren su ile etkileşime girer ve yüksek bir titreşim, vızıltı, gıcırtı veya başka sesler üretebilir. Doldurma döngüsü sırasında bulaşık makinesi gürültülü geliyorsa, su giriş valfini değiştirmek sorunu çözebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Servis Çağrı Merkezi